Wednesday, 27 February 2013

Sentiasa siang???

Assalamualaikum

Tadi time koje BK ada selak satu surat khabar ni then BK tertarik dengan fakta ni.


perhatikan betol-betol dalam kotak tu

Ok BK tak ada nak salahkan sape2 tapi BK rasa kawan-kawan boleh fikir kot. Apa pandangan dan ayat yang terlintas dalam kepala kita sekarang bila baca fakta tu. Ok itu fakta BK tau tapi ayat sentiasa siang???? BK pikir dah melanggar sunnatulallah tu tapi pe pandangan kawan-kawan pulak?

16 comments

27 February 2013 at 19:28

terpikir2 jga ni..haha

27 February 2013 at 20:18

ape motif dye tulis mcm tu? ape kaitan telur dgn sentiasa siang? huuh, salah kot tu

27 February 2013 at 21:37

tapi jika siang berpanjangan ..mudah bagi Dia yang maha kuasa,..wallahualam

27 February 2013 at 22:20

entahlah, sentiasa siang tu baginya sentiasa berhaba kot. kena ada cahaya je. owh, ayam tak suka malam.. okey, tp xkan mampu terjadi sentiasa kesiangan tu

28 February 2013 at 01:56

kalo selalu siang kne selalu kje..kite kne reht yang cukup..

28 February 2013 at 02:25

rasanya maksud dia nak gtau pada waktu siang je ... tapi salah bahasa yg digunakan... agaknya la... hehe

28 February 2013 at 03:12

dia guna hiperbola kot

28 February 2013 at 07:53

Guna mentol terang benderang je la dalam reben tu.

28 February 2013 at 12:37

Hurmmmm...betul juga tu. Mungkin penggunaan ayat dia tak betul kot.

28 February 2013 at 13:02

sentiasa siang? hehehe apa motif penulis ni ek hehe

28 February 2013 at 15:57

sebab tulah telur ayam sedang sedang aja ma...hehe tak de pandanganlah BK...pandanagan kabur sekarang ni

28 February 2013 at 19:55

haha blank -_- ke die nk kata ayam kena dpt chaya byk. blank2 -_-

1 March 2013 at 00:42

dia xjupe perumpaan yg btul kot..hehe..mungkin maksud dia, kalau suhu yg pns berterusan, telur tu sng membesar..hehe..wallahualam :)

4 March 2013 at 13:27

dalam sains kan ada belajar..ayam memang memerlukan cahaya utk mengeram dan bertelur..ayam memerlukan haba utk penetasan..:-)

5 March 2013 at 23:42

assalamualaikum ... kalau siang memanjang , x der la ayam berkokok . Lagi rindu x dpt tgk bulan ...

6 March 2013 at 19:50

apa yang telah Allah jadikan itu adalah yang terbaik.. :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©