Saturday, 28 September 2013

Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak




Giveaway Saya Sayang Malaysia





Jom Sertai Saya Memeriahkan Lagi Giveaway ini..

Hanya 4 Step untuk Sertai Giveaway Saya Sayang Malaysia




1. Tajuk "Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak"

2. Copy and Paste Code entry giveaway

3. Follow dan Like fanpage Sponser

AbgferOz | Izzat Nazmi | Ieta Mat Sa’ad | Dunia Niaga Ieta | Delima Zamrud | Mohd Ridzwan | Sheila Salim | Nizam Ijam | Amirul Syahnaz | Rosila Wati | Nrl Ndh | Cik Gksb | Miszz Nadea | Aqilah Azmy | Syiera Shiera | Lienda Ramly | Diera Tekikushika | Nurmujahidah Ismail | Edizz PreTouch | Dayang Deno | Hadi Ismail | Tengkubutang Miaw | KyLe Kesha


4.Lengkapkan Ayat – Saya Sayang Malaysia kerana….

Sila Layari Website Penganjur untuk menyertai giveaway ini..

3000 SLE Supporters Giveaway


Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Cash RM100 x 1, doodle ART button badge x 10, DuniaShida button badge x 3, perfume x 2, photo canvas (art kufi) x 3, photo canvas (typography canvas) x 3, Novel x 5, tudung bawal x 3, beauty tool x 1, bookmark limited edition x 15, pin ribbon x 2, topup RM10 x 8, topup RM5 x 5

3000 SLE Supporters Giveaway dianjurkan oleh DayangDeno dan disponsor oleh DayangDeno, NazrinaHussin, DuniaShida, Canvas D'Arte, Hawadah, Mojat, DyshaSahhir, MamaDarwiish, AkuMira, Pinkizluv, NadiaDiana, Cahaya Jannah, AdamFaiz, AisyaLieza, Nasuha, CikkMira

Tamat 24 Oct 2013, 12malam

Wednesday, 25 September 2013

GOOGLE Berwajah Baru

Assalamualaikum



Meme WW  la sesuai sangat untuk hari ni. Kiut miut, sweet charity, Candy crush la... simple kot. Tak ada serabut sangat. Jom explore!

Dia Si Jantung Saya

Assalamualaikum


Nama : Halimatul Saadiah Bt Kamarul Zaman
Umur : 4 Tahun
Hobi : Semua rajin. suruh je dia masak ke, basuh baju ke, basuh pinggan ke, semua adik boleh settle.
Rajin mengaji dan solat ^_^




Tuesday, 24 September 2013

Pengalaman di Kem Guar Chenderai

Assalamualaikum

Suatu dulu, BK pernah menjadi seorg pelatih PLKN macam arwah tapi tak ada la sampai kes kena pukul. Zaman-zaman BK juz bergaduh dekat dewan makan je la, lepas tu meroya wirawati, kes kena 'tegur'. Tu dah jadi asam garam dekat sana lah. Seingat BK kan, kes pasal pelatih PLKN mati dah 2 kes ke? Risau je dengar pasal macam ni. Tak tahu selamat dekat mana dah. Sedangkan nak keluar rumah pon dah takut dengan kes samun, rompak, rogol, tembak menembak, tikam menikam. Seram..seram.. macam ni pon ada orang kata aman. Allahualam nak cakap. Kadang-kadang BK terpikir tau, apa motif dan objektif sebenar PLKN itu diwujudkan? Tapi thanks pada JL sebab PLKN, BK masih contact bebudak company BK dulu. Dan paling BK tak sangka, ada jugak org admire BK. Lepas keluar dari kem,bawak haluan masing-masing baru nak tegur BK. Padahal dekat kem BK langsung tak pernah tegur lelaki. Gatal betol BK ni haha... Paling penting BK dapat belajar perkauman kat sana. Best sangat sebab dapat tengok sempadan Thai.. Biasalah kem BK dekat Padang Besar so memang lalu la sempadan Thai bila nak pergi Balai Bomba PB. Nak tengok tak zaman kepoyoan BK dulu?

Muka macam ni ada hati nak msuk Maritim?Tahun 2008

p/s: ada sesiapa pengalaman sebagai pelatih PLKN, anak-anak yang masuk PLKN, atau sesiapa yang nak beri pandangan tentang PLKN ni?








SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE & MENANG HADIAH MISTERI!




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat blogger semua. Kali ini Zam ingin menjemput anda untuk menyertai SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE dan di dalam masa yang sama anda juga berpeluang MEMENANGI SATU HADIAH MISTERI dari Zam! Insya Allah segmen ini mampu memberikan manfaat kepada setiap blog yang mengambil bahagian :)

Zam akan memasukkan blog peserta ke dalam bloglist khas Zam di sepanjang bulan Oktober, & di penghujung bulan Zam akan memilih salah seorang peserta untuk menerima sebuah hadiah misteri dengan menggunakan Random.Org.

Segmen ini akan berlangsung mulai 23 September sehingga 27 September (11.59pm).

Syarat-syaratnya:
  1. Masukkan blog ZAMANI ABE ke dalam bloglist di blog anda (Penting).
  2. FOLLOW blog ZAMANI ABE.
  3. LIKE Page Abe Za In Da Blog Di FACEBOOK .
  4. Sediakan entri dengan tajuk SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE & MENANG HADIAH MISTERI!  
  5. Copy kod di yang disediakan, paste kan di HTML entri anda, dan publish.
  6. Hantarkan link penyertaan anda di ruangan komen entri ini :)

  7. (kredit idea hasilkan segmen mudah dan pantas ini kepada Mialiana.Com)

Monday, 23 September 2013

Tempe, makanan awet muda!

Assalamualaikum

Tahukah anda bahawa tempe, makanan ringkas ini mempunyai khasiat cukup tinggi. Malah, ia mampu melawan serangan radikal bebas dan melambatkan proses penuaan. Selain itu, tempe juga diketahui mengandungi zat anti bakteria yang menyebabkan cirit birit, penurunan kolestrol darah, mencegah penyakit jantung dan tekanan darah tinggi. Sebagai makanan berkahsiat, tempe mengandungi vitamin B1(thiamin), B2(ribofl avin), niasin, vitamin B6(piridioksin) dan vitamin B12 ynag meningkat 33 kali ganda selama proses fermentasi. Jadi, amalkanlah untuk lebih awet muda!


Soalan cepuemas : Siapa suke tempe angakt tangan!









Sunday, 22 September 2013

Hebatnya ' Farmasi' Allah S.W.T

Assalamualaikum

Hebatnya 'farmasi' Allah SWT kan? Subahanallah... itu yang tanpa kita sedar.


First time memakai SI DIa

Assalamualaikum

Lama dah kot menyepi dalam seminggu tak berhupdate blog ni. Ya allah... Bukan malas tapi kekangan masa yang terhad. Sekarang ni BK kena kerja keras sikit nak beli Si Jantung Hati ni ha. Bukan nak cerita pasal ini tapi nak cerita pasal penggunaan sindia. Batak la sikit sebab first time kot pakai si dia untuk post entry ni. Saja la nak try-try macam mana rasanya. Tapi si dia ni bukan la milik BK, ini kepunyaan kawan BK. BK ni bukanlah kaki gadget kot. Banyak lagi kot benda penting nak fikir dan kepentingaan yang berguna. BK bukan kaki gadget tau so tak berapa nak tahu IT ni. Guna je la dengan apa yang ada ni. Best kan guna si dia. Tau ke apa yang BK maksudkan si dia ni? Si Dia tu........... IPAD! So ini entry testing guna si ipad je ek. Best2... I'm lovint


Wednesday, 18 September 2013

Dulu skema, bila up sikit jadi...?

Assalamualaikum



Dolu-dolu skema bila mula masuk blajo, rambut belah side tepi, gel sebakul letak atas rambut, bershining mengalahkan Victoria Beckham, baju tuck in, kasut jenama Converse, bag silang kale hijau, tie matching dengan baju, seluar slack iron tepi tajam, muka suci...Dolu la citer nya sekarang ni. Selisih dengan lec displin cepat-cepat jadi 'angel', baru berapa langkah dibelakang lec horn dah naik. Tapi ....bila dah up sikit, naik sem last otai bukan main. Pergi kelas pakai tshirt gambar ' sayang awak ketat-ketat' tapi muka gangster. Acer ne tu bro? Ni la telatah yang BK tak pernah lupa waktu dari sijil sampai diploma je. Tak pandai pon nak sambung dgree hahaha...

Monday, 16 September 2013

Segmen Simple & Mudah

Assalamualaikum

KLIK BANNER

Segmen 1st Mama

Assalamualaikum

KLIK BANNER

Give Away Set Kurus/Diet Shaklee :)

Assalamualaikum

KLIK BANNER

Random by Cikamal.com

KLIK BANNER

Segmen Klik-Klik Weekend #3 by Sally Samsaiman

KLIK BANNER

2nd Giveaway By Ira Syiqin



KLIK BANNER TO JOIN

Jom join join giveaway yang dijalankan oleh Ira Syiqin ni. Terdapat pelbagai hadiah yang menanti anda. Giveaway ni start pada tarikh 31/01/2013 dan berakahir pada 21/09/2013. Senarai hadiah sila check di bawah nie ^^

SENARAI HADIAH

Apa tungu lagi jom join giveaway gempak nie ^^

SEGMEN PERTAMA CHE YAM

Assalamualaikum

KLIK BANNER

T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY



Klik Banner
Bermula 16 September - 23 September 2013

SEGMEN MENCARI LIKE BY SHARINA

Assalamualaikum

KLIK BANNER

#Duo Giveaway By Amirah Azman & Safiena



Assalammualaikum dan salam sejahtera


TEKAN BANNER SEKARANG !!

#Duo
Giveaway By Amirah Azman and Safiena ' Disponsor oleh 

Tarikh Penting 
  • Mula Giveaway : 15 September 2013
  • Tamat Giveaway : 15 Oktober 2013 (Hari Raya Haji)
  • Pengumuman Pemenang : 19/20 Oktober 2013

Friday, 13 September 2013

2 in 1 meaning (omputih kata)

Assalamualaikum

Ceh! Padahal omputih broken ada hati nak speaking la BK oii.. Ignore that words. Apa maksud BK ni? Apa yang 2 in 1 nyer? Tula BK pon sebenarnya tak tahu tapi nak bagi signal ni je la. Padahal boleh je letak tajuk double meaning. Nampak beno omptih broken!

Boleh ke riak kejap je?Boleh kan?

Ha tu la maksud BK. Tu ayat kakak kesayangan BK buat BK kembang kempis hidung ni sampai dah tak nak tutup-tutup. Dalam hati terdetik cakap, sayang jugak akk aku dekat aku. Siap warning tu yang BK ni hanyalah mutiara hati kami je! Kak, jangan warning-warning kang elok-elok  mak cik- pak cik yang tengah carik calon terus reject aku ni ha. Maksud lain lagi menunjukkan BK single (untuk manusia)!. Tu untuk first meaning, second meaning pulak BK frust kot disebabkan masih lagi belum ada rezeki untuk BK bekerja tetap. Dalam kepala ligat memikir tanggungjawab ni, itu ini lagi, sana sini lagi. Cuma boleh pujuk hati sambil bulatkan tepuk bahu kanan cakap " Belum rezeki ko iman, nanti masanya dah tiba baru ko ingat susah dulu ko carik rezeki tu ". Pujuk hati... ALLAH masih merahsiakan dari mu.

Thursday, 12 September 2013

Painful Periods ( dysmenorrhoea )

Assalamualaikum

Google


Mungkin bagi sesetengah dari kita semua ada yang malu kot untuk dibincangkan tapi kena take & serius kot. Sometimes kita nampak benda ni biasa sebab ni perubahan hormon kepada wanita bila dah tiba masanya. Ada yang setengah BK jumpa tu sampai kena drip sebabnya sampai tahap sakit sangat. BK kan koje yang berkaitan dengan medical so tahu sikit-sikit je la. Kadang-kadang period pain ni ambil masa 12-24 jam tau menahan sakit tu. Sebab apa jadi macam ni? Boleh rujuk SINI. Bila dah kena period pain, hormon gila mula la buat 'lakonan'. Setengah orang tu asyik nak marah-marah je kan? Kadang-kadang rasa nak melekat kaki je kat muka dia, tapi bila dah kena sendirik baru tahu langit tinggi rendah nya. Ada yang ambil jalan singkat makan ubat kan? BK tak berapa berkenanan la ambil ubat ni sebab mak BK pesan effect bila kita peknen tak pun time berumur kang. Mak BK kata, BK tak kata pape pun OK!.

BK kalau period pain memang pelik. Peliknya BK akan benci semua lelaki whole day tu. Kalau terus berurusan dengan lelaki mesti BK nak muntah then rasa nak tumbuk-tumbuk je lelaki tu. Tapi tahan je la sebab haram kot nak sentuh lelaki. Jangan tanya kenapa lah BK macam ni, sebab ni kerja si hormon la. Sebab tu yang selalu jadi mangsa ialah kaun ADAM. Maafkanlah BK ni sebab si hormon nak yang timbulkan pergerakkan macam tu. Tapi..tapi bukan lama pon just one day only huhuhu.. Tu yang kaun ADAM kena paham la bila ur girl, ur wife kena macam ni. Silap hari bulan terbang semua pinggan mangkuk kat dapur tu. 

Cara BK mengatasi period pain ni dengan tido then sapu minyak angin. Kalau tak silap BK sekarang ni ada yang bantal tuam tu kan? Fuh! Mak BK cukup tak berkenan buat macam tu sebab mak muka la akan ungkit zaman mak tak ada pun bahan-bahan macam ko ni. Manja sangat la zaman ko ni. Sentap sikit la, nak tak nak BK dengo jela cakap omak den ni ha. Hati-hati dengan pengambilan ubat yang berterusan tau. Ingat pesan BK, kalau tak nak ingat dengar jela nasihat doctor yang sah. 


Maklumat lanjut tentang Painful Period

Khasiat pisang bintik-bintik

Assalamualaikum

Bunyi pisang bintik-bintik pun macam dah lawak kan? Tapi jangan tak tahu ye. Ini fakta dari seorang badan kesihatan iaitu Dr Hamid Arsat. Menurut beliau, pisang yang mempunyai kulit berbintik-bintik hitam mengandungi satu bahan antikanser. Apa itu antikanser? Sila rujuk SINI. Menurut beliau lagi, lebih banyak bintik-bintik lebih kuat tindakan antikanser. Kebanyakkan kita lebih memilih pisang yang cantik kulit tapi khasiatnya kurang (termasuk BK). Perumpamaan, jangan disangka orang yang hodoh tidak hebat, mungkin lebih mulia hati dan akhlaknya dan Allah lebih sayang kepadanya. Apa macam? Dalam perubatan terselit hikmah yang Allah selitkan. Nice kan ALLAH dekat hambaNYA ^_^



Tuesday, 10 September 2013

Dulu ok, sekarang no komen

Assalamualaikum

Macam tajuk atas la.. dulu boleh tahan la. Sedap, sweety pie, kiut miut tapi dulu la. Ayat mula-mula belajar tapi sekarang bila suruh komen oleh 'hakim-hakim' bertauliah... ermmm ntah la. Tapi BK tengok bersudu-sudu gak menyuapakn makanan tu dalam mulut. Ceh! Ni nak bagi BK panas ke? Satu je la BK ni. Kalau buat-buat benda macam ni, BK tak lalu makan. Rajin buat je, kalau nak makan confirm nak termuntah. Semalam ada tempek dari resepi blogger terkenal tu. Yang BK dapat tangkap dua orang je dapat teka dan sorang yang tepat meneka. Ramai gak la tertanya-tanya resepi mende la kan? Tunggu la.. BK akan share gak. Ni nak tempek buat pencuci mulut no komen ni. BK buat waktu yang sama dengan resepi semalam tu. Hahaha..hebat tak buat sekali dua? Eceh3... ramai kot yang boleh teka apa nama makanan ni kot kan?

Semalam kecikje gambo, yang ni keno beso kan plak

Monday, 9 September 2013

Resepi dari blogger terkenal

Assalamualaikum

Sekejap ni BK saja nak tempek dulu hasil yang BK buat sabtu lepas ni. Resepi ni BK amik dari blogger terkenal kot. Ramai kot yang kenal beliau sebab beliau rajin pergi event-event ni. Serius memang simple, ringkas, padat dan paling penting haruslah sedap. Agak-agak kan.. sape boleh teka apa bahan-bahan yang BK guna? Homemade by BK 


Sunday, 8 September 2013

Mini GiveAway by AinnKetodd

Assalamualaikum

KLIK BANNER

Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com



Jom sertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com". Segmen ini berlangsung daripada 1 September 2013 hingga  30 September 2013. Caranya mudah sangat. Cuma lima langkah sahaja.

  1. Follow Blog cikguzamrud.com, Tambah Google+ hijau zamrud
  2. Buat entri bertajuk "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com"
  3. Copy paste kod HTML yang telah disediakan diruangan HTML new post dan publish entri.
  4. Tinggalkan link (URL entri) anda diruangan komen entri ini.
  5. Klik mana-mana iklan Nuffnang.

Blog rakan blogger yang menyertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com" akan tersenarai dalam bloglist cikguzamrud.com sehingga 31 Disember 2013.

Segmen ini dibuat sempena pertukaran domain pbssainsonline.blogspot.com kepada cikguzamrud.com. Selain itu, ia memberi peluang kepada cikguzamrud mengenali rakan-rakan blogger dan menziarahi blog rakan-rakan blogger. Secara tidak langsung segmen ini dapat merapatkan lagi persahabatan sesama blogger.

Kepada semua rakan blogger, selamat berkenalan. Terima kasih kerana memberi meryertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com". Sokongan kalian amat saya dihargai.

Segmen Tambahkan Follower & Isi Tabung

Assalamualaikum

KLIK BANNER

"Single Giveaway by JulianaRamli"






Segmen Follow Me by Salamah Ishak

Assalamualaikum

KLIK BANNER

Segmen Follow Me By Sha & FD

Assalamualaikum

KLIK BANNER

Duo Mega Giveaway by Fiqa Nsz & Adam Faiz

Duo Mega Giveaway by Fiqa Nsz & Adam Faiz


*KLIK BANNER*

Jom join duo mega giveaway oleh Fiqa Nsz dan Adam Faiz!
Hadiah Gempak habis!
16 hadiah untuk dimenangi seperti hp case, kain pasang sutera vietnam, kemeja, produk kecantikan, koleksi baju, topup dan banyak lagi!

cepat-cepat join sebelum giveaway tamat 20 September 2013! KLIK SINI!

segmen ayu: UPSR oh UPSR

Assalamualaikum

KLIK BANNER

Soalan dari Cikgu Ayu

a) tahun bilakah anda menduduki peperiksaan UPSR?
b) apakah keputusan UPSR anda?
c) apakah subjek yang anda paling suka?

Jawapan BK

a) BK menduduki exam UPSR tahun... 2002
b) resut UPSR BK worst sangat-sangat... 1A 4B
c) jujur sangat-sangat yang BK teruja gila dengan subjek Math dari kecik, sekolah menengah sampai IPTA smpai dah keje skunk.

Saturday, 7 September 2013

Review Blog 2.0

Assalamualaikum

KLIK BANNER

Psssttt... khas untuk Kak Sheila. Walau xohsem banner at least akk mencuba jugak kak? Thumbs up! Yang lama BK perhatikan, Kak Sheila ni rajin dtg sini so BK nk support segmen Kak Sheila ni. Chaiyok2! ^_^

Segmen Tinggalkan Url Blog/ Url Entry

Assalamualaikum

KLIK BANNER

BK done clik smua yng diarahkan demi meningkatkan perbelanjaan cik Yumida ni ^_6

Segmen Sabtu by Emas Putih & Dedeq

Assalamualaikum

KLIK BANNER

* CELCOM

Friday, 6 September 2013

Selamat berjuang!

Assalamualaikum



SELAMAT BERJUANG rakan-rakan seperjuangan.Tak kisah apa orang nak kata tentang kerja kita, janji ALLAH lebih mengetahui niat kita. Yang lain BK minta tolong sangat-sangat dan merayu... TOLONG JANGAN HINA KAMI!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©