Tuesday, 30 April 2013

6 Sebab Beruntungnya Wanita M’punyai Rahim…


1.) Dia bekerja dengan Allah..jadi ‘kilang’manusia.Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh..7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya..
2.) Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. Cuti ini bukan cuti suka hati tapi, cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah..Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang…sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya…
3.) Satu lagi berita gembira untuk wanita,sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya..lahir saja bayi,seluruh dosanya habis.. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi kenapa perlu takut nak beranak? Marilah kita pegang kepada tali Allah. Seandainya wanita tu mati sewaktu bersalin, itu dianggapmati syahid.. Allah izinkan terus masuk Syurga.


4.) Untuk peringatan semua wanita yang bersuami: Seluruh kebaikan suaminya,semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung..
5.) Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan Pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan suaminya yang takdir sedari.. Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian Sirat,dia tak nak masuk syuga tanpa suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga.Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat. Kalau seorang isteri asyik merungut, mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini..
6.) Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain. Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka denganNya. Dan semua lelaki fahami hati naluri seorang wanita & isteri agar tidak derhaka denganNYA…….


Mini Segmen by DiyanaHani



STICKY POST!!
Scroll bawah untuk entry terbaru

Assalamualaikum..



Hari ni hani nak buat satu mini segmen yang sangat simple..



Syarat-syarat:

1) Mempunyai blog.
2)Follow blog hani dan like page blog(kat sidebar)
3)Buat satu entry,copy banner dan backlink ke entry ini.
4) Like link.(akan diperiksa)
5)Tinggalkan url entry anda di bahagian komen.

Like link ini.

Hadiah yang bakal dimenangi.
1) Bekas pensel rilakkuma.-(1)
2) Button badge DiyanaHani.(5)
3) Keychain anak patung.
4) Topup RM5(1)

Pemilihan berdasarkan top referral dan random.org.

p/s: Tak perlu buat entry panjang-panjang.
Cuma copy paste entry ni sahaja.

Jemput join ramai-ramai.
Support me k..

Sesiapa yang didapati tidak mengikut peraturan.
Penyertaan akan dibatalkan serta merta.


Mini segmen ini bermula pada 15/4/2013 hingga 30/4/2013

Segmen Pendek By Nurul Atiqah

Assalamualaikum

klik banner

Giveaway by DI #2

Assalamualaikum


klik banner

Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic



Assalamualaikum w.b.t

Segmen ini akan berlangsung selama 24 jam sahaja mulai pada jam ini. 
So besok pada pukul 12 Tengahari bertarikh 1 Mei 2013 akan TAMAT.
Segmen ini ditaja oleh Fizgraphic, EmasPutih, CikLyeen, Hakimie, Cimie, Alia dan Amirul.

Syarat-syaratnya : 

Buat entry bertajuk :
Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic


Follow blog tersebut :

Like Fan Page

Follow Google +


Follow Twitter




WAJIB Copy paste coding entry yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruanganhtml post. *kalau x faham sila ikut step dibawah*




SIAP? Tinggalkan link entry di ruangan komen di bawah.

HADIAH : 
Top Referal
RM10 x 4

Random
RM5 x 8

SELAMAT MENJOINKAN DIRI!


Monday, 29 April 2013

1st Double Giveaway by AinMfna

Assalamualaikum

klik banner

Sunday, 28 April 2013

Bukan macam tu tapi macam ni

Assalamualaikum

Untuk peringatan kita semua
Sebab ramai yang buat macam ni




Segmen simple-simple by Mohd Zuhri

Assalamualaikum

Weekend coming again!

klik banner

Saturday, 27 April 2013

April Edition giveaway by dysha sahhir

Assalamualaikum

Weekend coming again!

klik banner

Friday, 26 April 2013

Mini GiveAway by ainamansor.com


Bismillahirahmanirrahim...


 photo bannerGA-2_zpsa0ed0dc9.gif


Langkah mudah untuk join:

1. Klik link 1 dan 2, tunggu sampai habis loading! Kalau tipu, tak berkat oooo :p

2. Follow Aina Mansor, Sheila Salim, Normi Nieza, Farah Waheeda, Budak Vanila dan Adam Faiz

3. Add to G+ Circles +Aina Mansor , +Farah Waheda Wahid dan +Normi Nieza  

4. Like page

5. Buat entri bertajuk Mini GiveAway by ainamansor.com

6. Copy coding yang disediakan dan pastekan ke dalam entri


7. Tinggalkan URL entri dalam ruangan komen ini SAHAJA!


Terpulang untuk tag blogger lain ataupun tak :)

Senarai hadiah:
Top referral
URL blog akan diblast kepada 10,000 cbox menggunakan software Referrer X
Kelebihan : UV akan meningkat dan follower akan bertambah

Random.org
Blog review x 5 - Farah Waheeda
Topup RM5 x 2 - Normi Nieza
Blog review - Budak Vanila
Topup RM 10 x 1 - Sheila Salim
Blog review x 3 - Sheila Salim
Banner blog x 2 - Adam Faiz
Tapak iklan x 2 - Adam Faiz
 29/3/2013 - 29/4/2013

Thursday, 25 April 2013

yaya craft giveaway

Assalamualaikum


klik banner

mangsa saya : si tecik

Wednesday, 24 April 2013

Maaf saya bukan artis

Assalamualaikum

Biar gambar berbicara  ^_^



Adoi sampai banyak tu notification BK dapat dri fb BK satu lagi. Baru tak sampai 24hours tak bukak dah banyak macam tu. Confirm kawan-kawan ada yang lagi banyak dari BK kan? Tapi ini dalam sejarah la. Rasa macam artis plak hehehe.


p/s: ops! ni bukan notification blog tau, ni fb BK lain hehehe 





Tuesday, 23 April 2013

Segmen Free Button Badge Nametag #2 by Huda | Part 2

Assalamualaikum

Boleh tak BK cakap tuesday blues hari ni? Jom join 


klik banner

Ini yang second BK join segmen free nametag ni. Sebelum ni free doodle nametag kali ni dengan berani nya budak tecik ni buat free button nametag plak. Jom join!

Monday, 22 April 2013

Mini Giveaway by Fly High

Assalamualaikum

Monday blues coming again!

klik banner




SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY

Assalamualaikum

Weekend coming again !

klik banner

p/s: ramai sangat yang mention nama BK tok join segmen HH so BK dengan berkomitmen nyer akan join gak. Jom rebut baju I LOVE BLOGGING!

Saturday, 20 April 2013

Segmen Free Doodle Nametag #1 by Huda

Assalamualaikum

Weekend coming again!

klik banner

MINI GA 2

Assalamualaikum

Weekend coming again!

klik banner

"SEGMEN: KAMI & BLOG AWAK!"

Assalamualaikum

Weekend coming again!

Segmen ini dijayakan oleh CCK, Aisya Humaira, FizGraphic dan Cik Lyeen



Friday, 19 April 2013

Segmen : Gadis Blogger DSLR

Assalamualaikum






Tudung kale purple pink 
Baju kale hijau macam blog BK
Nickname budak kampung

Sanah helwah dan Daulat Tuanku ^_^

Assalamualaikum

Tanggal 19 April sangat bermakna buat SIL BK yang tak lekang senyuman di wajah walau penat dan letih melayang hero heroin nya. Banyak halangan dan rintangan yang SIL hadapi dalam perjalanan hidupnya. Banyak gak la BK belajar dari SIL ni salah satunya cara-cara masak truffy (triffle). Meme sedap triffle buatan SIL BK tau, dah la kreatif comey plak tu bila nak makan sampai tak sanggup je. Ops dah citer lain plak. Sempena sweet 13 (sweet 13 la sangat ) SIL BK, BK nak wish

  • Semoga diberi kesihatan supaya kita dapat beramal ibadah dengan suruhanNYA
  • Jadi mama, isteri, anak, menantu dan cucu yang tabah ^_^
  • Sentiasa berpegang pada Al-quran dan sunnah (tolong nak ingatkan )
  • Semoga diberi rezeki yang melimpah (boleh share2 kang)
  • Senyum sokmo walau sekarang asyik senyum je  ^_^


kak pinjam gambo yg sweet 13 sgt tu  ^_^

Tak habis lagi entri ni sebab SIL BK bertuah kerana hari ulangtahun dia jatuh pada Ulangtahun  Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbudin Shah Ibni Al-Marhum Sultan Yussuf Izzudin. 





So dengan rasminya negeri Kejo Yop Kejo bercuti la hari ni !..Semoga Allah lanjutkan usia Tuanku.. Daulat Tuanku  !


Fakta menarik mengenai orang Johor

Assalamualaikum

1- Kita tidak mempunyai loghat tersendiri. Tapi kebanyakkan ayat dalam pertuturan kami ditamatkan dengan 'ekkk'. 

2- Apabila bercakap mengenai Johor, kita merujuk kepada Johor Bahru iaitu ibu negeri.

3- Perkataan Johor disebut dengan bunyi Joho.

4- Kita selalu sebut "sangap" iaitu sama erti dengan menguap.

5- Kita mencipta Mee Bandung dan mee ini tidak ada kena mengena dengan Bandung, Indonesia atau Air Bandung.

6- Kita ada Gerobok atau gobok iaitu almari dan juga Gebor iaitu selimut.

7- Hanya orang Johor sahaja yang berendut (endut).

8- Kebanyakan orang Johor terutama selatan menggunakan perkataan "anu"
sebagai ganti perkataan buat. Anu bukan perkataan lucah. 






p/s: kebetulan Mama Maszull orang JB, so BK nak tanya betoi tak fakta diatas ni? Hehehe..

Jangan Tegur Isteri Depan Anak-anak!

Assalamualaikum

Bila saya belajar prinsip ni, baru saya faham kena kita ibubapa tak boleh berselisih depan anak-anak. Ia akan bagi kesan pada anak-anak.

Kalau kita (suami) komen, tegur, dan marah isteri depan anak-anak, anak-anak akan belajar dari situ. Walaupun mungkin komen kita dengan niat nak membetulkan isteri, tapi ia tetap beri kesan yang buruk!

Anak-anak akan tengok, ayahnya tak hormat ibunya. Ibunya dengan mudah boleh dikritik dan dikomen. Bukan dihormati dan disegani. Suatu hari nanti, dia akan ‘ambik tempat’ ayahnya – tegur, komen, marah dan tak hormat ibunya. Dia tak respek ibunya sendiri sebagaimana kita (bapa) tak respect isteri kita.



Tuesday, 16 April 2013

Terus membantu untuk si anak kecil

Assalamualaikum

MUHAMMAD AQMAL ZAIRI BERUMUR 6 TAHUN. MENGIDAP LYMPHOMA TAHAP 4 DAN KINI SEDANG MENJALANI RAWATAN KEMOTERAPI DI WAD ONKOLOGI PEDIATRIK HUKM. ANAK COMEL INI PERLU MENJALANI RAWATAN KEMOTERAPI YANG BERTERUSAN UNTUK JANGKAMASA PANJANG. AYAHNYA TELAH BERHENTI KERJA DEMI MENJAGA ANAK COMEL INI. KINI, IBUNYA SAHAJA YANG BEKERJA UNTUK MENANGGUNG SEMUA KEPERLUAN KELUARGA YANG MERANGKUMI SEWA RUMAH, KOS PERSEKOLAHAN, BELANJA DAPUR, KOS RAWATAN DAN SEBAGAINYA. MOHON SUMBANGAN SEMUA. SUMBANGAN BOLEH DISALURKAN KEPADA KAMI. HARAP DAPAT MAKLUMKAN KEPADA PENYELARAS SELEPAS SUMBANGAN DIMASUKKAN SUPAYA DAPAT DIASINGKAN SUMBANGAN SEPERTI KAEDAH YANG DIGUNAPAKAI BAGI MENYANTUNI KEPERLUAN MAKCIK MUNAH BEBERAPA BULAN YANG LALU.






Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul. Doakan adik Aqmal Zairi sembuh seperti anak kecil lain. Segala sumbagan sila berurusan dengan nombor yang tertera di atas.











Sunday, 14 April 2013

Saya nak menang hadiah dan dibloglist

Assalamualaikum

Weekend coming again !

klik banner

Simple, easy & fast !

"Segmen: Jom bergegar dalam blog!"

Assalamaualaikum

Weekend coming again!


klik banner

Friday, 12 April 2013

Mega Topup Giveaway

Assalamualaikum


klik banner

Join last minute adoiii

Segmen Blogwalking 24 Jam by Emas Putih

Assalamualaikum



KLIK BANNER


Wak Gelas Paris - Masai Giveaway

Assalamualaikum

Klik banner

" Minggir minggir iki blog wak lo "

Jom support Wak dalam memenangi contest beliau di Mall Medini. Jangan lupa like gambar Wak yang ini dan ini. Wang tunai berjumlah RM200 dan replika miniatur Twin Petronas bakal dimiliki untuk hadiah utama. Jom support Wak sambil tu rebut hadiah yang dipertaruhkan  ^_^

Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul

Assalamualaikum


Subahanallah...berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul

Subhanallah. .sesungguhnya engkaulah pemberi penyakit dan engkaulah penawar kepada penyakit ini. .

Minta anda doakan bayi ini supaya cepat pulih dr penyakit ini. Sila share gambar ini, semakin bnyak share semakin bnyak lah yang mendoakan kesihatan kepada bayi ini. .



p/s: ya allah berat ujian anak kecil ini. Semoge anak kecil ini kembali pulih seperti anak-anak kecil lain

Thursday, 11 April 2013

Giveaway Perfume by maszmadi.blogspot.com

Assalamulaikum


Klik banner

P/s: walau bukan penggemar perfume tapi kut-kut dapat boleh bagi kat adik sayang ^_^

Small Giveaway #3 by Ninaa

Assalamulaikum


klik banner


Jom support GA Ninaa

Stop minum berdiri !

Assalamualaikum




Mengapa Rasululloh SAW melarang kita minum sambil berdiri???

Ternyata secara perubatan, dlm tubuh kita terdapat penapis sfringer. Saringan tersebut dapat terbuka ketika kita duduk, dan tertutup ketika kita berdiri. Air yg kita minum belum 100% steril untuk di olah oleh badan. Bila kita minum sambil berdiri, maka air tidak tersaring oleh sfringer kerana tertutup. Air yg tidak tersaring oleh sfringer terus masuk ke kantung kencing, boleh mnyebabkan penyakit kristal ginjal.

Subhanallah, tiap perintah dan larangan Rasul pasti bermanfaat bgi umatnya!
Terapi air putih : JANGAN LUPA BANYAKKAN MINUM AIIR MASAK..

1. Minum 2 gelas air setelah bangun tidur dpat membersihkan organ-organ internal.
2. Minum segelas air 30 minit sebelum makan dapat membantu fungsi seluruh pencernaan + ginjal
3. Minum segelas air sebelum mandi dapat menurunkan tekanan darah
4. Minum segelas air sebelum tidur dapat mencegah stroke + serangan jantung



p/s: BK rajin gak minum berdiri sebab ngada-ngada, boleh je duduk sekejap untuk minum. Insha allah lepas dah tau ni, BK akan paksa diri untuk mencuba dan elak minum dari berdiri

Wednesday, 10 April 2013

fast is cepat segmen 1.0

Assalamualaikum


klik banner

Jom cepat-cepat sebab fast is cepat!

Simple giveaway

Assalamualaikum

klik banner


Amboi Cik Sakura suruh terangkan kelebihan blog. Macam malu plak BK nak terangkan kelebihan sebab blog BK langsung tak ada kelebihan. BK yang ada banyak kekurangan. BK tak ada ping.com, busuk.com, says, Nuffnag, Komil, Exchange Banner, page. Banyak kan kekurangan BK? Maaf Cik Sakura BK tak ada kelebihan cuma nak bagitau BK kadang-kadang ada share tentang ilmiah atau personal, tu je. Kalau rajin sikit dan follow tentang persekitaraan serta keadaan semasa, BK akan hupdate la. BK rasa itu je kot selebihnya BK ngaku banyak kekurangan dari kelebihan. Wallahualam  ^_^

1st Giveaway by Nabihah Ahmad

Assalamualaikum


klik banner


Amekaw dah macam mega je BK nengok hadiahnya. Jom join sebelum terlambat. Grab this gift!

Tuesday, 9 April 2013

Dia followers bertuah!

Assalamualaikum

dia yang bertuah!


Untuk pertama kalinya, BK nak review seorang rakan semaya kita yang telah menjadi followers bertuah dekat blog BK. Followers bertuah ini telah menggenapkan angka 1k walau orang lain dah beribu-ribu `k` . Niat BK untuk insan yang bertuah ni akan diriview dan dapat bookmark + keychain dari BK. Jom BK nak try mukadimah pasal followers bertuah ini  ^_^



klik header beliau

  • Nama dah terang-terang beliau dah tulis ' Tiara Fazlin '
  • Masih student di RCSI a.k.a Royal College Surgeons Ireland (budak medic rupa-rupanya)
  • Suke kids, baju kurung, cook n enjoy her baking wif frez, rides vespa ( classic person ) and allergic numbers.
  • Tinggal dekat Kuantan tapi sekarang kat Ireland la.
  • Link blog beliau yang personal ini dan siapa yang tengok hasil kerja membakar, memasak cik manis ni boleh tekan sini.

Kalau bab ringan ke, kemas ke, BK fail lagi sebab blog BK pon ntah pape nak komen blog orang lain plak. Tapi pengisian yang Cik Manis buat meme best dan paling-paling best mestilah entry pasal makanan dan yang terbaru pasal beza petai dan pemadam hahaha...Jom terjah cik manis ni.

p/s: sory kalau tak pandai review sebab ini kali pertama  ^_^

Monday, 8 April 2013

1st Giveaway By Emas Putih

As-Salam
Hari ni uzu nak lancar 1st Giveaway kat blog uzu. Dijemput join dan support Giveaway uzu ye.
Mana tau rezeki korang kan. Mudah-IIan :)
 1st Giveaway akan berlangsung pada 04 April - 17 April 2013/11:59pm

SYARAT-SYARAT
1. Buat entry yang bertajuk 1st Giveaway By Emas Putih
2. Follow sponser, Like fanpage, Klik iklan, Klik G+ dibawah (wajib akan diperiksa)
 3. PALING WAJIB Copy coding entry kat bawah dan Paste ke Html post

[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]
copy coding entry ini di credit kan ke Mia Liana

Follow blog Sponser
Banyak sangat nak follow? Anggap je korang sedang berblogwalking and sambil menang hadiah.
Tak rugi ape pun kan . Dont worry diorang akan follow korang balik.
Like Fanpage Sponser


Klik Iklan Sponser
(Tunggu sampai habis loading) <-- data-blogger-escaped-data-blogger-escaped-jujur="" data-blogger-escaped-data-blogger-escaped-nbsp="">

Follow G+ Sponser



HADIAH-HADIAH

Top Referral
1st  Cash RM 30 
2nd Topup RM10

Hadiah Random
Domain (com/net/my) x 3
Banner 300x90/sebulan berharga RM100 di Ping.jer x 1
Bisness Card x 1
Bedak Arab x 2
T-Shirt Terengganu x 2
Beg x 2
Shawl x 3
Tudung Bawal x 3
Maskara Fiber berharga RM45 x 1
1x BB Cream Skin79 5g x 1
Necklace Vintage x 3
10 broochs x 2
Topup RM5 x 15
Topup 3 x 1
Buku "Aku Terima Nikahnya" x 1
Buku Diary of a Wimpy Kid : The Third Wheel by Jeff Kinney berharga RM48.50 x 1
Buku Ilmiah x 1
Bookmarks Eksekutif x 5
Frame x 1

Klik untuk melihat -->GAMBARAN HADIAH

Terima kasih kepada sponser-sponser yang sudi menaja 1st Giveaway by Emas Putih ini.

1st Giveaway By Izah & Ecah

Assalamualaikum

Weekend coming again!
klik banner

Sunday, 7 April 2013

GA pertama dari JOM SINGGAH SHOPPE

Assalamualaikum

Weekend coming again !

klik banner

p/s: tak penah BK dapat vitamin, kalau dapat untunglah ^_6

Doodle dari Apit

Assalamualaikum


Dri Mr. Apit

Apa macam chomey dop? Molek bena la gamba BK ni, eh! silap gambar muslimah ni. Ini BK dapat dari Apit  ni ha. Giler kalau korang tak kenal. By d way thanks kat Apit untuk bersusah payah gambar yang chomel ni. Ni BK dapat waktu join segmen blogger muslimah, so semua dapat sangat2 fair hehe..




Saturday, 6 April 2013

Segmen Bloglist Sebulan dan Hadiah Misteri

Assalamualaikum

Weekend coming again !


klik banner

Bubbly & Associates Giveaway


SYARAT2 PENYERTAAN

1) Follow Blog Farah's Bubblynotes

2) Follow Blog Sponsors:

3) Klik Kesemuanya Di Bawah Ini:


(WAJIB FOLLOW & WAJIB LIKE - AKAN DISEMAK)

4) Dah settle follow mengfollow & main klik-klik... Sila buat satu entri bertajuk:
Bubbly & Associates Giveaway

5) Copy coding HTML di bawah ini dan paste ke HTML post... Contoh..." Kakak +Mia Liana pinjam tutorial... "

Credit pada Kakak +Mia Liana / Mia Liana

6) Lepas dah copy + paste... Publish entri...Siap...

7) TAG SEORANG BLOGGER & PASTIKAN BELIAU TAHU MENGENAI GA INI

8) Tinggalkan link entry anda di ruangan komen entri ini...

Pemenang akan dipilih berdasarkan Random.ORG... (baik doa yang Pakcik Random sayang uols... ) dan bagi senarai hadiah sila tekan SINI dan SINI


TAG : cIK mISI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©