Wednesday, 26 June 2013

Bape kali teman nak kabo?

Assalamualaikum

Ini maleh teman nak kabo banyak kali. Berbuih-buih mulut teman ni kabo dekat mike-mike semua. Isu yang lame berulang kembali setelah di Part 1 teman dah buat pengumuman yang teman ni ori, asli, jati anak Perak. Ni ha tadi time teman menjage exam, ada seorang pompuan chantek (ehem3) tanya teman.

" Iman kelantan dok mana?"

"?????????????... Akk bape kali saya nak gtau ni? Saya bukan org sana lar.."

" Eh, bukan plat kete iman mula huruf D ke?"

" Akk... plat kete sy haruslah start A"

" Tapi akk nampak iman tulis dalam kertas petang jadi pete"

" Owh tu saya yang tulis sebab saya kena blaja sikit2 bahasa luar"



Hehe..crik perkataan dalam bhse kelantan kat situ

p/s: muka BK ni macam anak kelantan ke?

MENGAPA NABI MELARANG MENIUP AIR PANAS..?

Assalamualaikum

Nabi melarang sahabatnya meniup air panas yang akan diminum.Belia tidak menerangkan tetapi melarang keras perbuatan tersebut.

Ternyata dalam penelitian sains, air panas (H2O) yang bertemu dengan karbondioksida (CO2) yang dihembuskan oleh mulut, maka akan menghasilkan persenyawaan H2CO3 (asam karbonat). Dan jika asam karbonat itu masuk dalam tubuh manusi, maka dapat menyebabkan penyakit jantung.

Subhanallah



Monday, 24 June 2013

Double Big Giveaway by Mohd Zuhri

Assalamualaikum

klik banner

Due date : 27 jun  2013

first giveaway by nurin aireen & ieyra ghani


klik banner untuk join

Assalamualaikum. Akhirnya tercapai jugak hasrat nak buat first GA tapi bukan sorang sorang tau. GA ni berpartner. Terima kasih tak terhingga kepada para sponsor yang sudi sponsor GA first kami ni. Hehe okay dah, malas nak berintro panjang panjang karang merapu ke bab lain. Dengan lafaz bismillah, kami merasmikan GA ni. Nak join GA first kiteorang? Klik banner kat atas. Hadiah-hadiah menarik menanti anda!




 Buku A Doctor In The House Tun Mahathir Biography bernilai RM100
 Buku Islamik
 Bling bling stylish necklace
 Keychain Cameron Highland
 Owl Keychain Felt
 Keychain Little Domo
 Novel The Wedding Breaker 
 Bookmark Tribal
 Shawl/Tudung bawal
 Bookmark doodle
 Bunny fridge magnet
 Shiseido mask
 Sebanyak RM 135 topup ditawarkan untuk para pemenang!


    Klik sini untuk tengok gambaran hadiah dan pembahagiannya! =)





  Jangan risau, pemilihan pemenang adalah 100% menggunakan pak cik random.org. Biar   
  adil untuk semua.


SESIAPA YANG TIDAK MENGIKUT SYARAT, AKAN DIBATALKAN PENYERTAANNYA JADI TOLONG JUJUR!


Kami mencari seramai 54 orang pemenang!! Jom meriahkan GA pertama kami! Mana tahu rezeki anda kali ni! Goodluck 

Hebatnya Wuduk - Manfaat Wuduk Kepada Kesihatan

Assalamualaikum

Apa Itu Wuduk?

Dari segi bahasa wuduk diambil daripada perkataan wadhaah yang bemaksud kebaikan dan kebersihan. Sementara dari segi istilah fikah pula, wuduk ialah penggunaan air yang suci pada anggota-anggota yang tertentu ( iaitu membasuh muka, dua belah tangan hingga ke siku, menyapu kepala dan membasuh kedua-dua belah kaki), dengan dimulakan dengan niat.

Pak cik google

Kebaikan Wuduk Kepada Kesihatan

Mencegah kanser kulit
- Anggota wuduk yang selalu dibasuh memastikan sel-sel luar kulit sentiasa bersih dan sihat.

Membersihkan mulut
- Berkumur boleh menghilangkan bau mulut dan memelihara gigi dan gusi daripada bakteria yang terhasil daripada cebisan makanan.

Menghilangkan kotoran hidung
- Memastikan air ke dalam hidung dapat membersihkan lubang hidung dari debu dan kotoran yang disedut.

Mencegah jangkitan kuman
- Membasuh tangan dengan kerap dapat memastikan kebersihan tangan dan menghindari jangkitan kuman terutama ketika makan.

Mencegah kedutan awal.
- Membasahkan muka selalu membantu memelihara sel-sel kulit pada muka. Ia menjadikan wajah awet muda dan kurang kedutan.


Benda yang sebegina jangan dipandang remeh sebab yang remeh tu la yang banyak manfaatnya. Jom sama-sama kita audit diri, reset minda dan kawal hati. Salam Nifsu Syaaban ^_^

Sunday, 16 June 2013

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree





Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013





Segmen "2 in 1" by ~ Nabila

Photobucket

(KLIK BANNER UNTUK JOIN)

Peserta tempat pertama hingga ke tempat 14 akan menerima hadiah ! Jom Join Cepat !~ Cepat !

Segmen ini disponsor oleh :-

Senarai Hadiah :-
  1. Voucher di Zara Outlet RM10x3
  2. topup RM3 x2
  3. Topup Rm5x2
  4. Topup Rm5x5
  5. Topup RM3x5 
  6. Topup Rm10x1
  7. Topup RM5x2
  8. Topup Rm5x2
  9. Topup RM5x2
  10. CD photo editing x10

Segmen hadiah cute dan simple



"Segmen hadiah cute dan simple"!
Due Date 6 Julai 2012

Big Thanks To :
Kepada semua sponsor yang sudi sponsor. Big thanks to kepada semua peserta juga yang mengambil bahagian. Let's join semua.

Tarikh tamat: 3/6/2013 – 6/7/2013  Tarikh umum: 7/7/2013
#Segmen akan dibatalkan jika peserta kurang dari 30 orang.
#Terima kasih kepada yang join. ^_^

Segmen 24 HOURS by Nurul Nizam

Assalamualaikum

klik banner

Tuesday, 11 June 2013

"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"

*
Alhamdulillah..Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan rahmat-NYa, Farisha berjaya menganjurkan
"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"
bersempena pertengahan tahun 2013
Kejap je masa berlalu,kan?

Pencarian Sponsor telah dimulakan pada 22/04/2013 dalam entry INI. Mula-mula nak mencari sponsor, teragak2 jugak takut tiada yang sudi sponsor. Tapi alhamdulillah, sponsor semua amat baik hati dan sporting! Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada sponsor-sponsor kerana menyokong 1st Big Giveaway ini

Jadi, pada hari ni, 15/05/2013 rasmilah pembukaan Big Giveaway ^.^ 
(sambil ambil mood potong ribbon merah..hehe).. 
Audience...Please Clapping your hands! :) Clap! Clap! Clap!!

Hadiah berjumlah RM 800.00 untuk dimenangi!! 
50 pemenang utama di cari!

Para peserta dikehendaki JUJUR ketika melakukan tugasan yang diberi. Semua tugasan adalah WAJIB sebab Hadiah yang akan diberi adalah berbaloi dengan usaha korang menyiapkan tugasan
(Seandainya korang menang Hadiah GA dari Sponsor yang terlibat dan didapati korang tak follow Blog/ like Facebook /add friend Facebook sponsor tersebut, automatik hadiah akan terbatal dan digantikan dengan pemenang baru)

Antara syarat-syarat penyertaan :-
1) Mempunyai blog dan Warganegara Malaysia.
2) Tinggal di Malaysia
3) Follow blog ini (untuk mengetahui update terkini GA)
4) Follow, Add Friend dan like sponsor.
5) Paling Wajib - Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
6) Letakkan URL entri di ruangan komen di bawah.

[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]  


Follow Blog Sponsor




Like Fan Page Sponsor





 Add Friend Facebook Sponsor


BEUTSKIN ESSENCE DATYN MIA 
NATURACTOR COLLECTIONS 
CAPTURE BOOTH 
MAKAN COKELAT ZAI 
NATURACTOR COSMETICS 
(**tambahan - sila like & share mana2 gambar produk dalam album sponsor Naturactor ini**)
MAKAN COKELAT ZAI 
NUR IZZUREEN 
SITI NOR AMIERA 

Klik Iklan Sponsor 
 (tunggu sehingga habis loading)


http://bit.ly/14ZrpY1
 http://bit.ly/ZP9QVX
http://my.sharings.cc/syaika/share/SmoothManageable/
http://my.sharings.cc/syaika/share/LibresseShineOn

Follow Twitter 



Hadiah-Hadiah Terhebat


Top Referral x 1

 1) Produk SNE (Excel Tea) bernilai RM75 + 1 hamper cenderahati bernilai RM20 + 1 keahlian percuma SNE
+
2) Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 + Percuma Baucer RM50 bagi pembelian Kad Kahwin
+
3) 2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel


 Hadiah Cabutan Random.org


Vital Energy Q10 Lotion (Toner) + Compressed Mask bernilai RM 85 x 1 pemenang
Vital Energy Whitening Lotion (Toner) bernilai RM 80 x 1 pemenang
Serbuk Cheeze bernilai RM 75 x 1 pemenang
Set Kecantikan 3 In 1 Nour Ain bernilai RM 52 x 1 pemenang
Shawl Half Moon Sakura bernilai RM 45 x 1 pemenang
Mini Fondue Porselin bernilai RM 45 x 1 pemenang
Adjustable Slimming Belt bernilai RM 40 x 1 pemenang
Wangian Kasturi Puteh Syifa bernilai RM 35.90 x 1 pemenang
 Kain Pasang Cotton bernilai RM 30 x 1 pemenang
Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 x 4 pemenang
Chocolate Love Box bernilai Rm 25 x 1 pemenang
Shisheido Black Mask 5 pcs bernilai RM 18 x 1 pemenang
Top Up RM 10 x 4 pemenang
Top Up RM 5 x 3 pemenang
2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel x 11 pemenang 
Baucer Anis Felt Craft 10% x 3 pemenang
Header Blog x 5 pemenang



Hadiah Saguhati Random.org

Review Blog x 8 pemenang

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT HADIAH

Rajin-rajin la korang promote GA ni ye sebab Farisha nak cari banyak pemenang!!
Di samping tu, korang berpeluang menang hadiah Top Referral bernilai RM 170!!

**Sepanjang 1st Big Giveaway ini dijalankan, akan terdapat promosi + hadiah percuma yang akan diberikan kepada pengomen yang bertuah oleh Para Sponsor! Nak tahu entry yang mana?
Tunggu! *-*

Tarikh Tamat  : 15/06/2013, jam 12 tengah malam
Pemenang akan di umumkan pada 18/06/2013

Sekian Terima Kasih 

 
*

Monday, 10 June 2013

Anak jati PERAK

Assalamualaikum

Dah tak tahu nak cakap macam. Dah tak tahu nak terang macam mana tapi itu lah kenyataan nya. Penat nak explain dekat semua orang, lagi-lagi yang baru kenal. Ala bukan penat apa, cuma nk ulang banyak kali tapi bagi yang tak tahu tu tak pe la. Ni BK nak kabo dekat semua orang-orang yang BK ni anak jati PERAK. You all know P.E.R.A.K?? PERAK most wanted yo..Hari ni hari kedua BK dekat USIM (jadi pembantu pengawas exam) dan soalan yang sama lagi ditanya oleh warga-warga USIM dan sewaktu dengannya,

" Awok org kelantan ke?"....

" Ore kelate ko?.."

" Qelate dok mano?.."...erkkk
(Tetibe tanya kelantan dok mano lagi la blurrr)

" Akk org kelatan ek?"..erkkk

"Qelate ko?"..

"Muka macam org pantai timur je..belah mana?"..
( Belah mana apanya, aku pon xtau nak jawab)


See..! I told you. Banyak dah orang tanya bila jumpe dengan BK soalan ni. Tak boleh blah boleh tanya kelantan dok area mana. Memang nak tergelak la. Orang kata..anak2 perempuan negeri Cik Siti Wan Kembang ni molek2 dok? BK yang muka terang-terang jawa ni dyorang expect anak kelantan. Kang siap tunjuk ic tak caya pulop. Sorry semua BK meme anak jati ori dan asli PERAK DARUL RIDZUAN.

P/S: ada sape2 boleh tolong tak nak terangkan macam mana dekat mereka2 ni yang suke expect BK anak org Kelantan?


Mintak jasa kawan-kawan semua sila baca ENTRY INI & LIKE INI

Sunday, 9 June 2013

Good Luck yang menduduki exam

Assalamualaikum

Wa2 bahang final year exam terasa. Mungkin ada setengah IPT dah start exam, ada yang belum. So dengan rasa rendah dirinya BK nak wish good luck untuk kawan-kawan yang menduduki exam ini. So start esok BK akan menjaga exam di USIM. Siapa-siapa kawan-kawan yang stdy kat USIM boleh la jumpa BK di DKP1 ( dewan kuliah 1). Ingat! Belajar niat kerana ALLAH dan exam kerana ALLAH. Insha allah ilmu itu akan berkekalan.

Taklimat di USIM jumaat lepas

p/s: rasanya student semua dah tau kot apa yang perlu buat bila menghadapi exam kan? Wah abis la semua esok bebudak tak boleh nak kawal

Pemergian Seniwati Latifah Omar

Assalamualaikum

Al- Fatihah Seniwati Latifah Omar, 74 tahun meninggal dunia di Pusat Rawatan Rapi, HUKM sebentar tadi.

Allahyarhamah dimasukkan ke HUKM seminggu lalu akibat kanser usus. Jenazah akan dibawa ke AU3 Keramat, dikebumi esok pagi. Antara filem yang dibintanginya termasuk Bawang Putih Bawang Merah, Hang Jebat, Jalak Lenteng, Laila Majnun, Gurindam Jiwa dan Putus Sudah Kasih Sayang.

Marilah menyedekahkan Al Fatihah kepada beliau, semoga rohnya dicucuri rahmat.


Holiday GiveAway By Adam Faiz



HAI GUYS! JOM JOIN GA OHSEM NI!!
Sebanyak 28 HADIAH ditawarkan!

KLIK banner kat atas atau KLIK SINI untuk JOIN!!
SYARATNYA Yang simple! tak Perlu buat ENTRI hanya COPYPASTE coding yang disediakan!!

< s p a n style="font-size: large;">JOM JOIN!

Saturday, 8 June 2013

The Towel Cake Giveaway by ekmalyana

Assalamualaikum

klik banner

19 Jun 2013,  jam12.00am

Mintak tolong sangat-sangat =( URGENT!

Assalamualaikum

Harap semua dapat membantu. BK dah buat keputusan last minute maka menyusahkan ramai orang. BK nk mintak tolong pada sesiapa yang tahu atau bermurah hati tentang pencarian bilik untuk disewa area Nilai Negeri Sembilan. BK dapat job kat sana sementara hanya untuk 15 hari je. BK mintak tolong sangat-sangat. Tak larat kot tol dan minyak lagi bila ulang alik dari Bangi ke USIM. Mohon pertolongan dari sesiapa yang tahu pm BK dekat SINI. Pertolongan dari semua sangat BK hargai. BK akan start bertugas hari isnin sehingga 28 .6.2013 sahaja. Tolong...! Tolong...! Tolong..!


Petua supaya mudah mengandung

Assalamualaikum

Khusus buat kawan-kawan yang belum dikurniakan zuriat. Ops! BK pon tak kawin lagi tapi sekadar berkongsi dari sahabat ke sahabat. Kawan BK ni share dari rancangan TANYALAH USTAZ dalam petua bagaimana untuk mudah mengandung @ hamil.

Kepada yang puas berusaha dengan bermacam-macam cara, jangan mudah putus asa. Cubalah petua @ amalan ini.

  1. Ambil 4 biji kurma. Suami genggam 2 biji, isteri genggam 2 biji.
  2. Kemudian, buang biji kurma tu.
  3. Blend @ kisarkan kurma tadi bersama dengan susu kambing.
  4. Minum air campuran kurma dan susu kambing tersebut sorang segelas.
  5. Amalkan sekali sahaja dalam seumur hidup.
  6. Kemudian, amalkan minum susu kambing setiap hari waktu pagi.

Cubalah, siapa tahu ada rezeki? Tapi ingat tau.. ini hanya sekadar usaha bukan terus membuah hasil. ALLAH MAHA BERKUASA untuk setiap kejadian itu. ALLAH MENGETAHUI dari apa yang kita tahu. Jika ALLAH menghendaki sesuatu itu berlaku, maka terjadilah.


p/s: salah satu cita-cita BK nak amik anak angkat seorang dulu tapi prosesnya ambil masa dan mahal =(



Thursday, 6 June 2013

Segmen Topup By Emas Putih Part #3

As-Salam


Segmen Topup by Emas Putih Part #3
Klik banner di atas kalau nak join.

Ada 40 x Topup RM5 untuk dimenangi !!
Tarikh tamat : 23 Jun 2013

Wednesday, 5 June 2013

AssignJobs .com

Assalamualaikum

Dok heboh pasal Assign Job je. Mende ntah dok baca macam best dengan kak Najiah dok tag BK lagi. Baca status dan hupdate dari member-member. Dengor-dengor sekali kita sign terus dapat $ 2.00 tapi dalam  US Dollar la. Lepas kita sign free kat assign job, dia akan bagi email then kita kena follow apa yang dia suruh. Nanti dia akan bagi dua task samada create blog post atau Like + Share = Syedikhwanpages II. Tapi BK memilih create post blog sebab ini medium yang senang BK nak war-war kan. Ramai dah war-warkan pasal job ni. Malas nak citer lebih sebab BK pon baru merangkak. Jom sign up sini.

cth BK punyer

ini contoh task tau




Betul ke? Fakta ke auta?

Assalamualaikum
ini pelangi BK dapat dri blogger hana

Sejauh mana fakta tentang si pelangi ini? BK penah dengar waktu zaman kecik-kecik dulu la. Kut-kut ada yang tahu tentang fakta statement si pelangi ini.Siapa ingat berapa colour pelangi? Ha..confirm ada yang dok kira menghafal la bagai kunun ingat la tu. Ma BK ajar mengingat serta menghafal pelangi dengan buat cerita unik tau. Meh nak gtau cara ma BK ajar sampai ma pulas-pulas telinga BK sebab susah sangat nk ingat benda yang senang banget. Jom belajar dengan BK  ^_^

" Mat, Jenin, Ke, Hutan, Bawa, Isi, Udang "

M= Merah
J= Jingga
K=Kuning
H=Hijau
B= Biru
I= Indigo
U= Unggu

Ok done! Fakta satu lagi tentang statement ni. BK tak pasti sejauh mana betul tu tau. Andai siapa-siapa yang tahu, gtau BK ek? Andai BK tersalah pon tegur je BK akan terima. Ayat yang dimaksudkan ialah....

" Jangan tunjuk pelangi guna tangan, kang tangan jadik kudung"


Happy Holiday Giveaway by Nurmujahidah


ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

jom join Happy Holiday Giveaway by Nurmujahidah yang julung-julung kali ini.
click banner untuk join. Happy Holiday Giveaway by Nurmujahidah ini disponsor oleh Nurmujahidah, Niena Sofea, Sheda Ucu, Dunia Farisya, Cheek Eyka, Daily Dress, Nazlyizan, Putera Remaja dan JiwaRosak
.

Tuesday, 4 June 2013

Ce teka.. buah apa ni?

Assalamualaikum


Al Fatihah untuk arwah S Shamsudin

Assalamualaikum

S Shamsuddin, seniman terkenal era 'Bujang Lapok' bersama P. Ramlee meninggal dunia di rumahnya di Singapura pukul 10.56 pagi tadi.

Allahyarham menghembuskan nafas terakhir di kediamannya di Bukit Batok Avenue, Jurong, Singapura. Innalilla wa inna ilahi raji`un..

Semoga rohnya ditempatkan bersama orang yang beriman dan dikasihi Allah Ta`ala. Al- Fatihah




p/s: BK suka gak nengok citer geng2 P. Ramlee ni. Setiap yang bernyawa pasti akan mati kepada penciptaNYA kerana kita hanya pinjaman didunia semata-mata.

Segment Follow Mollow Dan Menang

Assalamualaikum


klik banner

start 21.5.2012- 21.6.2013(hari jadi BK tu )

Saturday, 1 June 2013

3rd Annivesary GA Blog by Emas Putih

As-Salam


22 MAY 2013 - 05 JUNE 2013


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©