Tuesday, 31 July 2012

Tetiba je

Assalamualaikum

Tak tahu ngpe tetibe je hati iman rindu teramat bangat ngn Manjung

Tau ke pe dia Manjung 2?

Nama tempat la..Manjung, Perak.

Kadang2 every month iman ngn family suke g Manjung ngn Lumut tok amik angin

sepoi2 bahasa cewahhh....

Iman rajin g Teluk Batik la xtahu ngpe

So kat cni iman nak promote kengkawan 

Visit Perak 2012 pergilah bercuti 

D Lumut...Seyes tok kengkawan yg minat sgt ngn air je la heheh...

Yang riso anak nak mnadi teluk boleh la g D`Marina

Games dy ok n safety

Selamat bercuti ek kwngkawan





Monday, 30 July 2012

Pesanan Dari Bakal Zaujahmu

Assalamualaikum

Disaat engkau meminta diri ini

Lihatlah agama yang ada dalam diriku

Kerana aku bakal mendidik bakal-bakal zuriatmu kelak

Jangan engkau pandang kecantikan luaran yang ALLAH anugerahkan ini

Kecantikan luaran ini ada pada setiap wanita

Tetapi aku menjaga dalamku

Supaya keredhaan ALLAH bersamaku walaupun aku terluka

~ Andai engkau menjadi bakal imam pada solat malamku

Bimbinglah aku menjadi yang terbaik unutk keluarga dan agama

Andai hilang rasa cinta dan kasihmu terhadap diri ini

Ingatlah bahawa ini adalah amanah ALLAH terhadapmu...~











Untuk Bakal Zauj Iman

Assalamualaikum

ditujukan dan kahs diterbangkan kepada dan bakal penjaga

tulang rusuk iman ~

Moga menjadi tauladan dan sempadan dalam menlayari

bahtera bersama ♥♥♥



Saturday, 28 July 2012

Membilang hari

Assalamualaikum

Dalam2 menenagkan jiwa nh tetiba iman xsabar nak menuggu

menuggu pe???

membilang hari untuk????

hanya 4 hari lagi untuk kisah yang pertama

dan hanya 6 hari lagi untuk kisah yang ke2

semua sabar ek  

kang iman takut semua tangkap leleh pulop




Friday, 27 July 2012

Bertandang Lagi

Assalamualaikum

ALLAHUAKBAR..ALLAHUAKBAR!!

Terjaga iman dari lena sekejap bila dengar panggilanNYA

Ya Allah hati rasa mcm nak sambung balik tido tapi tetibe hati baik iman nh

bagi signal suh solat cepat

takut2 allah tarik nyawa dalam sesaat kita terlena.

Dalam solat tetiba hati sayu & sedih teringat kt mak iman

If mak ada kat cni iman nak mak dok diam2

xmo buat keje umah, xmo membebel, xmo menjahit

xmo masak n smua xmo. iman nak mak baring sebelah iman

temankan iman dalam lena. Iman rindukan pelukan, ciuman

kasih sayang dri mak. Walau esok iman jumpe mak,

iman takut Allah mengubah perancangan kita.


Mak mungkin iman xingat cmne iman waktu mak lahirkan iman

tapi iman dapat merasa kesakitan dan kegembiraan 2.

Mesti lepas mak lahirkan iman, mak tersenyum ngn ayah, dukung iman,

main geletek2 ngn iman. Tapi saat yg paling bez ag mesti ayah iqomah

kat telinga iman kan? Bila iman nak rasa mcm dulu? Ala mcm

waktu mak dukung iman 2? Mak lembut x tangan iman time 2? hehehe.....



Pe la iman nh mcm budak2 sedar la awk 2 dh tua heheh..

Mak sok iman balik iman nak tunjuk post blog nh kat mak.

Mak terharu x??? Bertuahkan anak mak yg sorang nh.

Ada nota cinta tok mak nh

p/s: Iman percaya pada pandangan cinta pertama kerana pandangan cinta pertama iman

ialah MAK sewaktu iman dilahirkan didunia nh




Sunday, 22 July 2012

Sape boleh tolong?

Assalamualaikum

Kerisauan melanda pada iman

Tak tahu ngpe bile iman nk bukak blog iman jadik gini




kawan iman kata kena virus blog iman

sape2 ley solve kan prob iman x??

pleazzzzz

Friday, 20 July 2012

Segmen : Nostalgia Ramadhan

Assalamualaikum

hai akk2 yang cantik, abg2 yg encem iman harap smua chard

Alhamdulillah malam tadi dh dpt announcement yang pose sabtu ni.

Alhamdulliah sujud syukur bila dapat `dating` sebulan dengan ramadhan

satu lagi syaitan akan kena ikat malam nh hahaha...padan muke

Aip!! iman nh nak join 1 segmen tau byUmmu Ainries

paling iman suke gift yg ummu nk kasi

dah le iman ngah kumpul dui nak beli Al-Quran digital 2

INSYALLAH iman jika ada rezeki ada la 2

dengan lafaz bismillah iman join segmen nostalgia ramadhan by Ummu Ainries



Benda yang xley lupe zaman 90an iman budak2 ag la

Dok dalam bilik mandi lama2. Tett...iman xminum ok cuma merasa je air 2

Pe ag bila mak tau pot..pet..pot..pet la

Iman pon wat la muke slumber hahaha....

Naik zaman 2000 an

Iman byk pose kt asrama start dari asrama iman berazam nak abehkan

30juz n memahami tafsirnya

smpai dok kt Poli pon xabeh2 ag cz dok maen bace je tafsir langsung xtahu mendenyer

Iman ingat ag time kecik2 abg2 n adik iman dok ajak mak maen meriam mlm2

sporting mak ciap ajar cmne nak maen 2 tapi 2 smua kenangan T_T

Kenangan paling bez gak iman dapat Iftar dengan kengkawan kat

Restoran Nasi Arab Seksyen 7

Kebetulan iman ada kupon less domino so beli la sbgai side oder

then reramai g terawih kt masjid shah alam


Lupe iman nak selitkan ag iman pling ingat time skol menengah ktorg tadarus rmai2

Bez sgt2 target sebulan abeh then ktorg tadarus atas pentas depan bebudak lain



Ada kisah sedih dari iman

Ini yang iman xley lupe sampai bila2

Tanggal 12 Ramadhan dan 14 Ramadhan 1432 kenangan pahit bagi

family iman sekeluarga.

Iman n family akk otw balik shah alam cz 12 ramadhan 1 akk iman xcdient

tepkse ponteng kelas smpai nme iman `naek` dlm attendce

14 rmdhan otw balik shah alam kami pula ditimpa musibah

kami naik pesona n mgsa dalam kete wira aeoroback meninggal dunia

family akk alhamdulillah ok cuma iman terkoyak bibir

dlm sakit mcm 2 doc ciap buat lwk xnk jahit takut

dah xlaku..tettttttttttttt..

iman tepkse blik s.alam cz ai isnin 2 ada test tok penyiasatan tapak tepkse suh

abg yg dok cheras pick up iman kt tanjong karang. Laz2 test cancel T_T

dah le iman g kelas dgn mulut berdarah n bdn sakit2 laz2 cancel

time 2 iman kol ayah terus nangis2 cz xtahan sakit dgn ujian allah 

by d way family iman suh sabar n tabah

NEVER 4GET




Dan yang paling indah dalam hidup iman, nenek iman

dapat bertemu lagi dengan ramadhan



semoge ALLAH memberikan kami sebuah ketabahan dan kesabaran serta segulung keimanan supaya

kami dapat mentarbiahkan diri kepadaMU serta menjadi 

sebuah KELUARGA SAKINAH

Ah Lan Wa Sah Lan Ya Ramadhan Al Mubark dari iman serta keluarga

Habis sudah citer walau xmenepati ciri2 yang Ummu Ainries mnx.

Sorry Ummu ^_^

iman dah byg dapat Al-Quran digital 2 jeng..jeng

Sape nak join KLIK SINI












Saturday, 14 July 2012

Contest 6 in 1 by Nurul Fara @ Rara Chruppy

Assalamualaikum

Nengok tajuk pon macam dh kecut 

conform Fara nak wat segmen gempak (eceh2 saja je)

Terima kasih kat Fara cz invite iman

tapi iman dah mnx maaf kat fara cz semlm xdapat nak join ag

Besela dalam kesedihan lagi tapi

hari ni iman dah xsedih cz iman

masih ada ALLAH, mak ayah, family iman,

kengkawan dan smua orang yang iman syg support iman

(membebel pulop iman nh)



JOM mula join 


(comey la banner fara)




Nak citer ckit pasal Blog Fara

Blog fara meme osem sangat2. Xpenah iman tgk blog yang ada

list smau contest n GA dri smua blogger

Tapi bila sape2 geledah blog fara cnfrm jumpe. Iman jadik tamak

plak nak join smua segmen, contest n GA dari blogger2

Nak tahu ag SILA KLIK SINI 

Friday, 13 July 2012

Pesanan dari jantung hati

Assalamualaikum

Rasa bosan bila citer benda yang sama kan?

Tapi nak buat cmne cz iman xtahan nak menaggung kesedihan ini

KLIK GAMBAR TOK BESARKAN



Sesangat mendukacitakan T_T

Redha je la..tadi time bagitau mak ayah pon teragak2

iman takut mak ayah sedih tapi iman tau mereka tetap sedih dlm kata2

mereka ada pesan dekat iman




Ayah: xpe kak tak ada rezeki jngan putus asa

lau boleh wat rayuan, try wat rayuan. Paling

penting JANGAN PUTUS ASA

Emak : xpelah xd rezeki 2. keputusan exam ai 2 pon 

dah ok cuma xd rezeki je. JANGAN PUTUS

ASA

Si Dia : Jangan putus asa mungkin DIA

nak bagi yang lebih baik dari ini.

Rezeki xd so xmo sedih2





La tahzan iman becoz ALLAH always beside u ^_^











Bersabar wahai iman

Assalamualaikum

Sedih sangat bila iman check UPU iman xdapat sambung

Sabarlah wahai iman

mungkin ini bukan rezeki iman

mungkin DIA lebih mengetahui keadaan iman sekarang 

mungkin DIA suruh iman kumpul duit banyak2 pah 2 betolkan niat

Tabahkan daku





Iman dah wat E-rayuan semoge berjaya

Dia pesan jangan putus asa kerana ALLAH pastikan menggantikan dengan yang lebih baik

Ibarat bila kita hilang duit singgit hari ni

Akan dtg ALLAH menggantikan dengan yang lebih banyak







Thursday, 12 July 2012

Keputusan Permohonan ke IPTA

Assalamualaikum

Nebes sesangat bila tgk en3 Ben AshaariLysaa & WMH

Mau taknyer ESOK result kemasukan UPU kuaq

Iman takut tak dapat la

Doakan iman supaya berjaya

Ini lah harapan mak ayah iman nak tengok iman sambung U sebelum ni iman

kt politeknik je amik sijil & diploma kejuruteraan awam

So skunk apply tok AWAM & PERANCANG BANDAR

Semoga rezeki menyebelahi iman dan kawan2 yang lain




Saya dah tunang

Assalamualaikum

hari ni tersenyum sorang2 bukan pe tergelak ada orang tanya kt iman pasal tunang.

Soalan cepu emas 2 kak

Kat tempat keje tadi ada akk 2 tanya saya dah tunang ke???

Iman xjawab dah, saya xjawab belom

Iman jawab tetttttttttttttttt.................






p/s: doakan yang terbaek untuk kami ^_^ amin...INSYALLAH

Wednesday, 11 July 2012

GA Cekodok Manis Center

Assalamualaikum

Iman xboleh nak citer panjang2 nh. Kawan2 iman yang nk tahu ngpe meh KLIK SINI

Iman start dulu yer kawan2, spe2 nak join sila tau sambil2 2 boleh kenal tuan rumah




Iman mula dulu yer kawan2..nak jawab soalan CM

a)Kenapa saya berbangga menjadi rakyat Malaysia.

Jawapan iman : iman bangga jadi rakyat malaysia sebab iman boleh kenal watak uniknya rakyat ni.

Ada yang ok, xok tapi 2 semua depend pada pandangan seseorang la. Tapi iman sedih cz negara malaysia 

tak macam yang iman bayangkan. Banyaknya isu politik yang xkesudahan, kekejaman, penjenayah,

kehormatan dll. Iman rasa ramai boleh judge sendiri right? Tapi paling xboleh kick out, iman suke 

variety food in malaysia. Dah macam best of world tau..paling iman xboleh kongsi makanan RAJA BUAH.

Apa lagi kalau bukan durian hehe..mesti ramai yang xsuke kan.Iman xkisah pon  

dan paling penting tempat nak melancong tu. Walau 

iman bukan kaki jalan jauh tapi iman suke jalan dekat2 tau. Iman suke g tempat happy2 yang ada air

contoh macam Lumut, Teluk Batik, Teluk Senangin, Pulau Pangkor, Hot Spring dan 

sewaktu dengannya. Dan paling penting iman bangga jadi rakyat malaysia cz lau xd segmen ni iman xjumpe

kawan2 yang sporting macam korang semua yang cantik2 nh. Ada ag sebab ngpe iman bangga

sebab iman ada sebuah keluarga yang sayang iman hehehe...


p/s : CM iman nak attach pic boleh? CM xbagi iman nak attach gak

Sory korang tepkse jdik model aku hehe..





b)Senaraikan 2 tempat menarik/best yang anda pernah melancong

Senaraikan je kan? Tapi bukan la melancong mana pon suke je

1) Tempat adventure---> GUA TEMPURUNG

abg GoGGle



2) Tempat santai---> CAMERON HIGLANDS


abg GoGGle




Alhamdulillah iman rasa iman dh cukup syarat dengan Segmen CM maka iman akan menutup tirai

disini. Ada 1 rahsia iman nak bagitau kawan2 kt luar sana, iman suke nama blog sis ni

sebab unik----> CEKODOK MANIS




Sunday, 8 July 2012

Yaya Sophea nak bagi hadiah???

Assalamualaikum

Selamat pagi mesti rmai pengkaki blog ngah joging kan pepagi ahad nh

Haha saya gelak besar hari ni cz nak join segmen dari Yayansmum a.k.a Yara Sophea

Tergugat dan meronta jiwa raga bila nengok hadiah bulat2 free Yara Sophea nak bagi

Jenama paling iman suka Body shop la..

Iman jatuh cinta dengan bodyshop waktu akk beli perfurme dia

Alahai meme TIP TOP la!! Kali ni Yara Sophea nak bagi Lip Butter a.k.a Lipbalm from bodyshop



Inilah rupenyer lip butter 2




Sape2 nak join KLIK SINI

p/s: iman paling lemah bile nak tag kwn cz takut xampai doakan iman dpt benda alah nh ok! (^_^)

Saturday, 7 July 2012

Cik Buaya 1st GiveAway : Choose Your Prize

Assalamualaikum

Rasa dah terlambat kot nak jadi winners Cik buaya, mau xnyer ramai giler dh booking GA Cik Buaya awal2

Saya?? Macam xdapat je tapi papepong saya try la

Sambil2 2 boleh kenal2 dengan akk2, adik2, yang join GA nh

Untung2 dapat tambah followers

Manya melepik je saya nh...so scroll ke bawah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




Jika saya menang..jika je tau if betol alhmdulillah

Jika saya menang dan terpilih saya nak NOTE RM50

Sebab saya boleh bayar pinjaman ansuran saya RM50 sebulan

Maka saya dah jimat sebulan dic2 disamping itu juga saya anggap Cik Buaya nak bagi duit raya

Sape2 nak join KLIK SINI Cik Buaya

Kat page Cik Buaya ada letak syarat2 disebabkan saya nak jimat space so korang klik je page dia

Saya nak tag




saya doakan smua org dapat rezeki ni aminnn

Thursday, 5 July 2012

Sharing Moment

Assalamualaikum

Berita baik untuk sahabat2 saya..

Saya dijemput ke program anjuran Nisa` Shah Alam

Tapi 1 je masalahnya..

Saya tak ada kawan yang nak pergi ngan saya dari bangi ni. Sape2 nak ikut jom la contact saya tau

Malam ada Abby Abadi nak share story mory dengan followers Nisa`

Ini aktiviti malam pulop



Ini aktiviti pagi



P/s: nak lebih inform SILA KLIK SINI




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©