Wednesday, 29 May 2013

Counting a few minutes ^_^

Assalamualaikum

Tak sempat lagi nk BW semua ni sebab BK sedang menghitung minit untuk sesuatu yang menggembirakan. Insha allah semoga allah permudahkan perjalanan BK ni. Tak sabar pulak rasanya, dah tak ada mood nk koje hehehe...Nanti entry akan datang BK bagitau ok. Doakan BK semoga perjalanan berjalan lancar.

pinjam doodle dri blogger santan manis

Tuesday, 28 May 2013

Ada apa dengan sirap bandung ais?

Assalamualaikum

Bunyi macam pelik. Sirap bandung ais panggilan yang general la lagi-lagi tima cuaca panas terik. Tengah-tengah best beli air sirap bandung ais ni, si penjual tanya BK.

" Best ke bandung ni?"

" Bestttt...try la cik"

" EEee....tak boleh masuk tekak la. Bau nya busuk "
(dalam hati  BK nak je cakap..cik tak baik ckp minuman mcm tu)

" Sedap cik..try la. Lagi2 kalau susu diganti dengan santan lepas tu tambah soda"

" Apa yang best sangat sirap bandung ni? Saya tengok awok ni slalu beli"

"  Sebab colour air tu chantek lembut je"

" Ermmm damn punyer budak  =;= "


pinjam ihsan google

Monday, 27 May 2013

Takziah untk Eira Syazira

Assalamualaikum

Pagi indah BK dikejutkan dengan berita ibunda pelakon terkenal Eira Syazira yang meninggal duni pagi tadi jam 7.20 pagi. BK terbaca dalam status pelakon tersebut. BK tak nak komen panjang cuma mendoakan semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama golongan yang beriman dan beramal soleh. Al- Fatihah....

status fb eira syazira

Sunday, 26 May 2013

Special Giveaway from SABAH

Assalamualaikum

klik banner

Wish for u dear,

Happy birthday for u
Semoga panjang umur n murah rezeki
Aku ngak ada ayat bah
Aku kasi kamu gambar bah ^_6



Duo Big Giveaway!


"Duo Big Giveaway!
Due Date 8 Jun 2012
Click Banner!

Big Thanks To :
Nabila Medan, Shafawi, Mizna Online Shop, Zuwairish Shophouse Page, Easy Boutique, Fizgraphic, Faizah Wahab, Norbai'ah, Addin Aisyah, Mahirah, Dyba, Salamah Qalish

Tips melawan nafsu

Assalamualaikum

Pagi nan indah BK nak share apa yang BK terbaca dalam Ustaz Don pnyer share tips melawan nafsu. Ramdhan yang bakal tiba (insha allah) kita akan bertemu dengan waktu itu. Pernah dengar tak waktu ramadhan syaitan semua kena ikat tapi nafsu still melekat dalam diri. 

" Beb...syaitan dah ikat alhamdulillah xd la depa hasut-hasut kita nak pi shopping"

" Aku tak caye kat ang la pasai pa ang 2 nafsu hantu shopping ang melampau"
ang ingat sikit, syaitan je dah kena ikat, nafsu ang bukan kena ikat pon"

"Damn punyer kawan  =,=  "

BK bukanlah ustazah, bukan pakar motivasi bagai cuma sebagai pencari ilmu yang sedang merangkak. Jom audit diri (cewah mcm Prof Muhaya plak), tingkat prestasi.


Simple Giveaway by Lollyshoppe

Assalamualaikum


klik banner

May Giveaway!!

Assalamualaikum

Weekend coming again!

klik banner

Saturday, 25 May 2013

1st GIVEAWAY liptint FROM BELLONISTA BEAUTY

Assalamualaikum

Weekend coming again!

klik banner

INSPIRE BUNNY GIVEAWAY

Assalamualaikum


klik banner

Mega GiveAway By Adam Faiz

Asalamualaikum

klik banner

Special Giveaway by Syazlia & Diana

Assalamualaikum

klik banner

'Special Giveaway by Syazlia & Diana  bermula dari 17 Mei 13 - 31 Mei 13.'

Mini Segmen : 2 Days

Assalamualaikum

klik banner

BK nak vector gambar ni tapi xtau la Fiqah bg ke tak






Friday, 24 May 2013

Oh My Giveaway

Assalamualaikum


klik banner

Tamat: 31/5/2013


Tazkirah jumaat

Assalamualaikum

Syukran ! Syukran ! Syukran !


Thursday, 23 May 2013

Resepi roti bujang

Assalamualaikum

Tetiba malam balik dari koje lapo je perutnya berbunyi-bunyi. Sambil layan citer Looney Tunes : Back In Action, BK bekalkan resepi bujang (sekarang dah kawin) version abg BK. Abg BK pesan waktu dia memperkenalkan resepi ini dekat BK, ini menjimatkan masa serta mengenyangkan perut pendek kata (panjang tak kata apa-apa ) nak alas perut la. Jangan pikir BK malas tau, ini diet malam tau. Sisimple simply siti tau. Bahan-bahan nya sangat ringkas hanya dua bahan je. Nak tau apa dia?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.

.
.
.

Tadaaaa... roti + cheese keping!


' Diet' BK

p/s: inilah resepi abg BK ajar dulu kalau ada siapa2 yang xsempat nak brekpes gunalah resepi BK. Selamat mencuba ^_^


1st Giveaway by Johar

Assalamualaikum

klik banner

6 Pesanan Iman Al Ghazali

Assalamualaikum

Sekadar pengkongsian dan peringatan untuk BK dan semua orang. Kadang-kadang BK lupa apa yang tajam didunia ni sebab rendahnya iman dalam diri.Kadang-kadang BK lupa apa yang paling berat didunia ini sebab BK selalu lalai dan alpa. Kadang-kadang BK merenung kehadapan, kenapa BK tak dapat nak beristiqomah dengan bersungguh-sungguh. BK patut bermula dari mana? BK tak nak kawan-kawan BK lalai jadi sebagai kawan BK bertanggungjawab untuk mengingatkan kepada yang lalai supaya kita dapat bertemu dijannah kelak. 




p/s: BK terlintas nak share sebab terbaca entry Kak Mia tentang jangan mudah lupa diri, dan tetiba muhasabah diri betapa jahilnya BK =(

Segmen : Blogger Pilihan Saya By ALS

Assalamualaikum

klik banner

Info tentang air kelapa

Assalamualaikum

Air kelapa adalah ubat sepanjang zaman untuk banyak penyakit yang tidak ada siapa mampu nafikan keberkesannya dan keasliannya. Ubat yang paling mujarab ketika demam, selain dari ubat yang disebut jelas didalam hadis nabi s.w.t seperti madu, air zam-zam, kurma, habbatus sauda, berbekam dan lain-lain..

Apapun, hanya Allah yang Maha Menyembuhkan. Kita sekadar berusaha dan berdoa.





P/s: Pastikan air kelapa tanpa gula, tanpa ais..BK ni fans of air kelapa. Kalau nak pergi kerja petang mesti beli yang singgit tanpa ais. 



Wednesday, 22 May 2013

Mei topap giveaways by Cik Yaya

Assalamualaikum


klik banner

Makna Al-Fatihah

Assalamualaikum

credit fb

Untuk makluman semua, surah Al-Fatihah adalah kepala bagi semua surah. Walau nampak biasa surah ini tapi kesannya dan maknanya yang sungguh mendalam. Selalu ustaz Don nasihatkan baca alfatihah dengan tajwid dengan betul sebab tersalah tajwid dan hukum, maknanya menjadi lain. Please be alert kawan.

Tuesday, 21 May 2013

Pilih, Klik dan Menang (1st Giveaway by Mahirah Muhamad)

Assalamualaikum


klik banner

One Woman Can Beauty Contest - Mary Kay

As-Salam

Attention ! Attention ! Attention !
Attention to beautiful blogger ! 



Sempena ulangtahun yang ke-50 Mary Kay, pihak Mary Kay telah menganjurkan contest yang bertajuk "One Women Can" Beauty Contest untuk wanita-wanita kat Malaysia ni..

So blogger perempuan boleh join contest ini.
Cungkilkan bakat dan kebolehan anda dengan menyertai "One Women Can" Beauty Contest ini !

Macam mana nak join?

Rebut peluang anda memenangi 1 x Mini Targeted Action Body Lotion and Mini Hand Cream in mesh bag & 1 x Nourishine Plus Lip Gloss bila anda membuat entry tentang contest ni.


atau

Anda kena buat 1 post berkenaan hebahan tentang "One Women Can" Beauty Contest ini,

- 10 post yang kreatif dan terbaik akan memenangi Produk Mary Kat bernilai RM1000
- 2 blog post yang terbaik dan kreatif akan dipilih untuk memenangi percutian ke Hong Kong
(3hari 2malam) bersama pemenang-pemenang akhir acara ini.

atau

Anda boleh mengikuti make over percuma bersama perunding kecantikan yang dilantik di setiap negeri yang terpilih dan menyertai peraduan kecantikan dan rebut peluang menjadi wajah Mary Kay
di Hong Kong !!

p/s : Rugi tak join ! Cubalah.. Rezeki


Tiga best friend maut dalam kemalangan ngeri

Assalamualaikum

Semenjak dua menjak ni BK rajin tengok berita berkaitandengan kemalangan dan BK tak tahu plak rupa-rupanya kemalangan yang BK cerita ada kaitan dengan keluarga BK (maksudnya kwn akk, sepupu, saudara, adik). 

Pagi ni BK dapat berita dari kakak BK tentang kemalangan petang semalam tiga sekawan meninggal semasa hendak menyambut hari guru. Rupa-rupanya tiga sekawan tu kawan sepupu BK yang dekat sini. Sepupu BK semalam ada paper (student UM) jadi dia menyusul dengan motor untuk pergi menyambut hari guru di MRSM Kuala Kubu, manakala tiga sekawan pergi dengan menaiki kereta. Menurut cerita sepupu BK, pemandu hilang kawalan dan dan memasuki arah jalan yang bertentangan lalu berlanggar dengan lori. BK pon pagi ni tengok la fb sepupu sayu je bila sepupu buat status ni. BK tersentuh bila tengok dekat fb ketiga-tiga arwah dipenuhi dengan salam takziah. Allah menyelamatkan sepupu BK dengan menggerakkan dia menyusul kemudia tapi nasib ketiga-tiga sahabatnya Allah menggerakkan dengan cara lain. Al-Fatihah..


status sepupu BK




Kereta yang dinaiki tiga sahabat

Manakala kemalangan ngeri di MMR 2 yang BK buat entri semalam pula, salah seorangnya student kakak ipar BK dan BK dapat maklumat mangsa putus kepala kerana terkena penghadang jalan. Al- Fatihah..

p/s: kak nad, BK fobia gak accdnt thn 2011 tu tapi yang dekat federal higway kawan2 kirin lagi fobia



Monday, 20 May 2013

Giveaway Simple-Simple by: Anis

Assalamualaikum

klik banner

Kemalangan ngeri di MMR2

Assalamualaikum

Bersyukur dihindari dari bencana pada saat ini tapi kita tak tahu seandainya selepas saat ini giliran kita pula. Mengucap BK bila baca dalam fb kawan-kawan dok share tentang kemalangan ngeri di MMR2 berhampiran petron arah Bukit Antarabangsa petang semalam yang melibatkan 3 buah kereta dan sebuah motosikal. Empat maut dalam kemalangan ngeri itu. 

Jurucakap polis trafik berkata dua lelaki dan dua wanita yang menaiki kereta Perodua viva mati ditempat kejadian apabila kereta mereka dilanggar oleh dua buah kereta lain. Kemalangan ini berlaku anggaran dalam pukul5.30 petang.

Kemalangan dipercayai berlaku apabila sebuah kerea proton satria yang turun dari susur keluar Bukit Antrabangsa mengalami kegagalan brek menyebabkan kereta yang melalui laluan MMR2 menuju ke Ampang terlanggar pembahagi jalan dan terbabas ke laluan sebelah MMR2 menuju arah Hulu Klang.

Jurucakap itu berkata proton satria itu dipercayai melanggar sebuah perodua viva yang dinaiki empat orang. Seterusnya, Perodua viva itu dilanggar pula oleh sebuah kereta lain yang datang dari arah belakang. katanya.

Seorang penunggang motosikal turut terbabit dalam kemalangan itu, cedera dan dirawat di Hospital Ampang.

Nama mangsa yang terkorban adalah pasangan suami isteri Hasbullah Abdul Ghani 26 dan Nurul Intan Syahida, 22 serta sepupu Nurul Intan iaitu Tengku Ahmad Faiz Tengku Muhamad 28, dan Asma Ismail, 22.

innalillahiwainalillahirajiun.alfatihah..takziah untuk keluarga mangsa.



p/s: masih fobia dengan kemalangan ngeri kawan adik yang dekat federal highway lagi.

Sunday, 19 May 2013

Pereka fesyen terkenal memeluk islam

Assalamualaikum

Siapakah pereka fesyen terkenal yang dimaksudkan tu kalau bukan Calvin Thoo. Beliau memeluk islam setelah bermimpi mengucap dua kalimah syahadah. Subhanallah, walau ia nya sepotong ayat tapi betapa berkesan dan terkesan nya kepada orang yang betul-betul dipilih oleh ALLAH. BK mendoakan semoga pereka ini beristiqomah bersungguh-sungguh amin...


Calvin mengucap syahadah dihadapan Ustaz Ismail Kamus

SEGMEN :SAYA NAK TAMBAH FOLLOWERS

klik banner untuk join
Bismillah..
sebenanrnya,dah lama tidak membuat segmen memandangkan segmen sebelum ini agak kurang mendapat sambutan.Namun aku harap kali ini dapat sambutan dan supporters dari rakan-rakan semua!
SEGMEN :SAYA NAK TAMBAH FOLLOWERS
Tujuannya:adalah untuk menambahkan bilangan followers(rakan2 )dan meningkatkan traffic blog:)
untuk yang ingin join :
  1. follow blog JIAKREATIFELT ok
  2. add aku di google +
  3. Buat tajuk entry : SEGMEN :SAYA NAK TAMBAH FOLLOWERS
  4. Tinggalkan link entry korang di kotak komen aku

TARIKH TAMAT PADA 31 MEI 2013
JOM JOIN SEMUA~!...^_______^


Saturday, 18 May 2013

Segmen Saya Blogger Awesome by Mohd Zuhri

Assalamualaikum


klik banner

Tarikh Tamat 25/5/2013

Mini Segmen By DIS

Assalamualaikum

klik banner

CONTEST SAYA COMEL!!

Assalamualaikum



p/s: soalan cepumas..Comey tak BK? Ramai orang kata BK macam eira syazira hehehe... comel BK hanya untuk suami ^_^

Friday, 17 May 2013

Tahniah Siti Sarah dan Shuib

Assalamualaikum




Tahniah kepada dua pasangan yang kecik molek dan chomel ni kerana mendapat cahaya mata perempuan. Semoga Siti Sarah dan anak sihat-sihat selalu. Selanjutnya boleh tengok dekat sini

May Giveaway By Amer Corner

Assalamualaikum

Tomorrow weekend coming again. As usually my activite ^_^

klik banner

Thursday, 16 May 2013

Tanda sokong royalti

Assalamualaikum

Bukan nak bicara panjang, bukan nak berbalah, bukan nak mencaci cuma nak ambil balik hak royalti. Bukan  nak ungkit cuma nak tahu je royalti semua ni sebelum ni kemana? Sudah 3 jam perbicaraan berlangsung di dalam Istana Kehakimann pada pukul 9 pagi tadi. Tanda menyokong royalti di Kelantan BK dengan semangat memakai baju kale merah tanda sokong (sebenarnya kebetulan sebab jiran BK yang bujang bawah umah tu pakai baju merah gak).



Tanda sokong BK kepada royalti


p/s: BK doakan semoge Kelantan berjaya mendapatkan royalti untuk Kelantan



Wednesday, 15 May 2013

Borong- borong

Assalamualaikum



Tudung labuh yang diborong oleh BK dan akk BK. Hanya RM10 sehelai bidang 60 berukuran 1.5meter. Paling best ia merupakan kain kashibo. Akk BK borong 10 helai dan BK borong 10 helai. Kesian abg posman bawak plastik ni macam baru balik dari Nagoya je. Trm ksh abg posman dan akk yang dah jual kat BK ^_^

Tukar 'pemilik' hujung bulan

Assalamualaikum



# Barang-barang ini hadiah untuk para pemenang yang berjaya dan akan ditukar ' pemilik ' hujung bulan ini. Masih menunggu segmen dan GA yang berlangsung untuk menunggu pemenang plak. Ada gak hadiah yang BK tak bagi lagi kat seorang blogger tu. Harap bersabar ek. BK sekarang kena kerja lebih masa masuk pagi balik malam. Keje BK bukan senang2 nak keluar je sebab kadang-kadang kita tak tahu sakit itu datang bila. Bersabar ek semua ^_^


p/s: banyak lagi yang BK ' berhutang' dengan blogger untuk yang tag BK. BK akan usaha join. Kesian dekat pemenang yang menunggu. 

Tuesday, 14 May 2013

Wifi Percuma ^_^

Assalamualaikum

Ingat saja-saja la nak try connect dgn link ni sebab BK dapat tahu hari ini kerajaan negeri Selangor akan melancarkan wifi percuma seperti yang dijanjikan. Dan jika adun tempat BK menang akan dijanjikan salah satunya wifi percuma. Menteri Besar negeri Selangor, Tan Sri Khalid telah melancarkan wifi percuma dinegeri Selangor ini. Dengan rasminya BK telah merasmikan nya di rumah ini. Lepas ni BK kena potong streamx la. Menggunakan kemudahan selama 5 tahun ni dengan sebaiknya. Siapa-siapa dok luar dari Selangor mai pakat-pakat sini la dok wifi percuma sini. Tapi buat masa sekarang ini hanya beberapa tempat sahaja mempunyai wifi dan akan diiukti dengan daerah yang lain. Check samada tempat anda (selangor) ada dalam Wifi Hotspot List tak. Jika ada hanya perlu LOGIN sahaja.

Jom check tempat anda



Insha allah lepas 5 tahun pasti dapat percuma segala-segalanya


p/s: saya sudah connected anda bila lagi? Keadilan pasti terbit jua cuma lambat dan cepat je

Segmen Klik dan Menang by Huda

Assalamualaikum


Klik banner

Sanah Helwah TA

Assalamualaikum

Sanah Helwah untuk Wak Jowo kita kalau bukan Tirana Aduka yang ke 38. Wah dah tua la TA ni. BK kot paling muda beberapa tahun la dari TA. Ucapan untuk TA 

  • Semoga panjang umur dan murah rezeki
  • Jadik suami, ayah, anak dan hamba ALLAH yang soleh serta bertanggungjawab
  • Semoga berani dalam menegakkan islam yang tercinta.
  • Berjaya didunia dan akhirat.
  • Jaga hati, iman dan diri.
  • Ingat ALLAH selalu.

Dah tak tahu nak bagi ucapan apa tapi BK sentiasa doakan yang tebaik untuk TA dan sekeluarga. Nah amik kek halusinasi dari BK. Umur panjang kita buat makan-makan kat masjid At-Taqwa Klang  ek TA?


Monday, 13 May 2013

Chef terkenal balas komen saya ^_^

Assalamualaikum

Dulu musim citer selera dekat tv3 BK tak pernah miss tengok, tapi ada gak la miss bape kali. Nak tengok balik ulangan, BK tengok dekat page Selera TV3 la. BK suka sangat la tengok chef ni masak. Paling BK teruja chef ni boleh bawa motor berkuasa tinggi. Kenal tak? Tunggu next entri ^_^



Maksud bacaan doa duduk diantara dua sujud

Assalamualaikum

Ingat tak lgi sebelum ini BK ada tegur tentang sujud yang dilakukan dalam keadaan bukan macam tu tapi macam ni? Hari ni pulak BK nak share dengan semua orang walau entry tak panjang tapi serba sedikit boleh kita tahu kan serta baiki diri kita dalam menjalani ibadah seharian. Dalam kita bersujud, tahukah kita maksud disebalik doa itu? Meh BK nak share sama-sama.



Rabbighfirlii ( Tuhan ampuni Ku )
Warhamni ( sayangi ku )
Wajburnii (  Tutuplah aib-aib ku)
Warfa`nii ( Angkatlah darjatku )
Warzuqnii ( Berilah aku rezeki )
Wahdinii ( Berilah aku petunjuk )
Wa` Aafinii ( Sihatkan aku )
 Wa` fuannii ( Maafkan aku )

Jom sama-sama share dengakn kawan-kawan yang lain. Andai rasa berguna kita praktik kan sama-sama, andai rasa ilmu ini tidak membantu biarkan sahaja. Wallahualam

Sunday, 12 May 2013

Janji ALLAH itu pasti !

Assalamualaikum

Betul! Allah tidak pernah berjanji tapi janji ALLAH itu pasti dengan melakukan segala suruhanNYA dan meniggalkan laranganNYA. 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©