Monday, 14 May 2012

Segmen: Blogwalking Sampai Lebam


Assalamualaikum kome-kome yang ensem dan cun 2,

Iyer..kamulah sape lagi (^_^)

Sahabat saya nh yang cun nh bernama LindaZehan telah mentag kan saya dalam segmen seoarng isteri yang hyperactiv Norumara

By d way credit 2 LZ tag saya

Saya nak hari ni nak promote umah usang yang penuh dengan sawang

Saya dengan rasminyer akan menyebokkan diri di Segmen : Blogwalking sampai lebam



Ada soalan so kena jawab..." Kenapa org laen kena blogwalking blog korang " ayat copy dri Lindazehan

  1. sebab blog saya comey & lazat seperti strawberi bersalut coklat dimakan d Cameron Highlands.
  2. sebab kaki jejalan suke dtg ke blog saya so saya suke buat kopi kt umah dyorg
  3. sebab ag...sebab saya suke share ilmu yang cetek bersama-sama shbt sambil 2 buley improve diri saya untuk berdakwah menggunakan blog nh....amin
  4. sebab ag...ermmm...sebab saya cantik kot hehehe..
submit to Norumara

Saya nak tagg



Sesiapa nak join segmen nh KLIK SINI


Saturday, 12 May 2012

"Segmen 2 : Jom Blogwalking & Cari Bloglist Jun"

Assalamualaikum kome-kome

kaki-kaki suke jejalan 2 meh singgah blog Lindazehan nh

Kawe kito nh dok invite kite join segmen dy

Disebabkan saya nh kuno xd acc photobucket so banner Cik Lindazehan xley nak movit-movit

Tak nak cakap banyak cz sakit tekak so KLIK SINI


Saya nak tag




Monday, 7 May 2012

7 Jenis Mayat Di Dalam Kubur

  • Mayat yang mukanya berpaling ke arah kiblat. Itulah petanda bahawa semasa hidupnya telah melakukan perkara syirik kepada ALLAH.

  • Mayat yang mukanya berbentuk babi. Itulah petanda bahawa semasa hidupnya tidak melakukan solat lima waktu, tidak menjaga solat serta lalai dalam solat.

  • Mayat yang kepala menjadi batu hitam legam. Itulah petanda bahawa semasa hidupnya derhaka kepada ibu bapa.

  • Mayat yang perutnya buncit meletup. Itu petanda bahawa semasa hidupnya suka makan harta yang haram.

  • Mayat yang kuku nya mencengkam dan melilit seluruh tubuhnya. Itulah mayat yang semasa hidupnya suka berkelahi, mengumpat orang dan mengata orang.

  • Mayat yang keluar mata air dari kuburnya dan air itu baunya busuk dari bangkai. Itulah mayat yang suka makan riba`.

  • Mayatnya yang wajahnya tersenyum. Itulah mayat yang semasa hidupnya berilmu dan beramal soleh.


p/s: Marilah kita mengerjakan apa yang disuruh serta meninggalkan apa yang dilarang.

Segmen : Geng Blogger

Assalamualaikum kome-kome,
Saya macam biasa la menyebokkan diri join segmen blogger yang lain nh
Meh join bloggerAisyah Humaira`





Wednesday, 2 May 2012

Segmen 1: Linda Cari Bloglist Mei




Assalamualaikum kome-kome,
macam biasa jejalan tadi nampak pulop segmen ni
Jom meriahkan lagi new bloggist kite nh
Awex cun nh namenyer LINDAZEHAN


Tapi lindazehan ada soalan suh kite menjawab

Berikan 1 kritikan tentang blog aku?

Jawapan saya 

Cik Linda saya tak ada apa nak kritik cume nak suh up je hehe..letak shoutbox le
Nak puji comey cctv
Then kan letak widget yg UP 2 contoh cam kite hehehe..
1ag..carik sponsor tok traffic.saya suggest kan mintak dekat FR





[SEGMEN] Pencarian Bloglist Empayar Fariz Reza™



More information klik banner ok (^_^)




Assalamualaikum kome-kome semua,
Ada sahabat saya FR gelaranya ada wat segmen nh dengan rasa rendah diri saya melibatkan diri dengan segmen beliau.

Meh saya nak isi borang untuk join segmen beliau
Ate teman-teman yang lain if nak join klik SINI


Borang Penyertaan Peserta :-

Nama Blog dan URL blog(Homepage) :http://www.mimbarhatiku.blogspot.com/

Nama Pena(profile) anda di blog: pOHon HiJAu

Nama ID Facebook ( sila isi dengan lengkap , URL tak perlu) : Nurul Imaniah Binti Salleh

Satu Perkataan menceritakan blog saya : Ermm...Salam semua haha xtau nak cakap pe pasal blog saya ni. Ok dalam umah usang saya ni jarang sekali saya nak bercerita pasal keadaan semasa tapi more kepada ilmiah. Sebahagian dari kita suka ilmiah, sebahagian lagi suke bercerita pasal self kan?? By d way sama je purpose kita berblogging kan? Purpose saya nak share ilmu sikit walau tak banyak macam tokoh-tokoh lain. Disamping itu, saya nak tambah kenalan serta merapatkan silaturrohim sesama kita. Tapi kita semua jangan lupa dalam berblogging ada juga batas-batasnya so sila lah jaga sesama kita. Saya sekadar mengingatkan untuk diri saya dan ikhwan serta akhwat semua. Satu lagi saya suka blogging kebelakangan ni kerana saya suke melibatkan diri dengan segmen serta contest yang dianurkan oleh semua orang. Sekian wassalam


(Optional) Namakan satu pahlawan islam yang anda kenali: Bilal Bin Rabbah


Follow FR (ya atau tidak) : Ya (dah pon)

Tuesday, 1 May 2012

Segmen : Header for blogger

Salam Hansya Story mekasih le bebanyak ajak saya mengjoin segmen anda. Disebabkan hadiah yang lumyan 2 saya sign in blog saya tapi confirmkan saya dah tak dapat header 2 kan??saya lambat sangat jadik 20 peserta paling laju (=_=)

Xpela xda rezeki, tapi lau Hansya nak bagi laen pon xpe. Saya dengan rasmi melibatkan diri dalam Segmen : Header For Blogger

Credit 2--->Hansya Story








Segmen : Bloglist May by Iera

Salam semua pembaca serta pejalan-pejalan kaki lima semua happy go lucky. Alhamdulillah thanks to ALLAH kerana masih memeberi kita peluang untuk bernafas serta menghirup udara saat ini. Alahai macam nak berceramah pulop, ini boleh gantikan ustazah hehehe...

As a normally, saya suke join mengjoin serta kaki penyeb0k serta jaga tepi kain orang dengan masuk mane-mane contest. Bese lah saya ni tak pandai nak wat contest so, jadi kaki tumpang dua lah..

Malas nak citer bebanyak saya dengan rasminyer akan menyebok serta melibatkan diri di umah usang iera.
iera habaq dy nak kasi secret present, so rase macam teruja ckit dgonyer.

Opsss!!! lebih-lebih pulop ko ni iman

JOM TERJAH----->IERA
korang follow je pe Cik iera suruh ok!!

p/s: attention pada sape yang menang kang tolong sesangat share hadiah ngan saya cz saya xpenah merasa menang hahaha...gile kuasa toi iman  nh.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©