Thursday, 24 April 2014

Cara Penyediaan Susu Ibu Yang Telah Dibekukan Sebelum Diberi Pada Bayi

Assalamualaikum

Ramai sekarang ibu, mama, umi, emak yang bekerjaya tapi tak lupa pada tanggungjawab dekat khalifah yang tersayang. Penyediaan susu ibu yang sihat dapat menambahkan sistem imunisasi kanak-kanak. Disamping itu, dapat memberi anak makanan yang sihat pada mereka. BK saje share rules tentang penyedian susu yang dibekukan then nak bagi dekat baby. Yela, kut2 lepas ni BK kawin nak pula prepare susu untuk anak simpan dalam freezer. Bila nak guna amik je. Padahal ada step2 yang disarankan. Jom checkdout!




9 comments

24 April 2014 at 10:33

alhamdulillah..baby dah berusia hampir 10 bulan dan masih menyusu badan sepenuhnya secara eksklusif..semoga Allah melimpahkan lagi susu akak..amin amin..

24 April 2014 at 10:41

great piece of sharing iman...berguna serta bermanfaat bagi ibu2 baru... ^_^ dan juga bakal2 ibu...

24 April 2014 at 11:07

bagus entry ni...
x sabar kak nad nk dpt anak buah baru :P

24 April 2014 at 11:55

alhamdulillah kak sebelum ni 2 orang anak MV susu badan lebih dari 6 bulan..skg syamimi dah 4 bulan..dan mmg nak BF secara full BF..doakan kak MV tau iman

24 April 2014 at 13:44

good sharing iman..
agaknya time husna nanti pon kena buat mcm ni kot..:p

24 April 2014 at 15:26

Assalamualaikum BK, nice sharing. sheila nak minta izin amik gambar tu ye... hehe nak letak dalam phone. senang nak jadikan amalan nanti. hehe semakin lawa blog, baru ubah ye?

24 April 2014 at 16:21

Nice sharing BK...

25 April 2014 at 11:21

Great Sharing. kena amek tahu jugak ni. Nanti dah ada baby pratikkan je :)

30 April 2014 at 02:26

nice entry terutama utk ibu yg ada baby .

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©