Thursday, 10 April 2014

3 Waktu Yang Dilarang Mandi

Assalamualaikum

Tahukah ada 3 waktu yang dilarang mandi? BK tahu satu je, iaitu jangan mandi lepas makan nanti gemuk. BK ingat benda ni boleh diambil ringan je. Jom baca 3 waktu yang dimaksudkan nya itu. 


30 Minit Selepas Solat Asar
Adalah waktu dimana darah didalam diri ketika itu sedang panas. Jika kita mandi ketika itu, akan menyebabkan badan menjadi lelah dan penat untuk melakukan pekerjaan.

Setelah Manghrib
Jantung kita selepas maghrib mulai lemah untuk melakukan pekerjaan. Jadi, kajian menunjukkan bahawa ketika ini jika kita mandi akan menyebabkan paru-paru boleh dimasuki air dan menyebabkan paru-paru basah.

Setelah Isya` Sehingga Pukul 12 Malam
Setelah solat isya, ini saatnya jantungkita berhenti dan melakukan istirehat. Jika kita mandi ketika ini, akan menyebabkan kerosakan jantung akibat kemasukan air. Sebaiknya mandi setelah 1 jam dari jam 12 malam antara pukul 2-3 pagi, itu akan lebih memberikan energy kepada badan seperti mana bateri yang lemah telah di cas semula. 

11 comments

10 April 2014 at 21:17

thanks for sharing! :D

10 April 2014 at 21:41

thank you share benda ni Iman :D

10 April 2014 at 21:53

wahh info bagus...
tak semua org tahu nak share boleh yea...

11 April 2014 at 00:16

thanks sharing ni ya..

11 April 2014 at 01:04

Nice sharing iman. Thanks..

11 April 2014 at 02:36

paru2 berair ke? oh bagaimanakah rasanya.

11 April 2014 at 13:55

pernah jugak dengar kalau lepas makan kita mandi perut kita akan muncit.

then kalau lepas mandi jgn minum air.

then time mandi tu memang betul pun. kalau mandi sebelum pukul 12 malam, pas tu tido, sure bangun pagi kepala akan berdenyut.

tapi kalau lepas 12 malam mandi pas tugi tido okey jer. akak pernah try . testimoni yang betul ok. percayalah..

11 April 2014 at 23:49

info berguna. hehe. thanks kak share :D

12 April 2014 at 01:09

sebelum nie main belasah ja bila rasa nak mandi.. hahaha... bahaya2...

12 April 2014 at 11:33

assalam iman

serius yg lepas asar tu baru tahu
kalau maghrib dgn malam mmg sedia maklum
tima kasih iman berkongsi :)

sentiasa beringat

13 April 2014 at 15:01

Akak pun tahu satu je..ada 3 rupanya..thanks sharing..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©