Sunday, 7 July 2013

Bukan tak sudi tapi...

Assalamualaikum

Dah berapa hari meriahnya BK makan yang ada seafood ni. Sedap sampai makan tak ingat dunia bila dah nak habis mula la aksi garu menggaru, gatal sana sini, hidung dah rasa macam badut je. Dulu meme suke makanan seafood ni sampai bertamak-tamakan dengan adik beradik berebut tapi sekarang dah tak pandang pon. 


Sape la yang tak suka makanan laut kan. Dah la berjus pulak 2, sedap tambah-tambah makan panas2. Bukan BK tak sudi nak makan si merah a.k.a udang tu tapi tu la, sape nak tanggung kegatalan badan BK ni? Bila curik-curik makan, confrim menggaru-garu dekat dahi, leher la, tangan la. Letih la nak menggaru je. Start kena alahan hari tu, si merah langsung BK tak usik dan tak ada lagi nafsu nak makan si merah.




Kadang-kadang sampai terpaksa membuang 'mereka-mereka' ini sebab BK tak makan. Jangan pikir BK memilih tau, nak ikutkan hati rasa nak tibai je si merah tu tapi pikir tak nak menggaru je.

p/s: kawan-kawan ada tak alahan dengan mana-mana seafood?

12 comments

7 July 2013 at 01:05

kalau seafood especially Udang memang sedap

7 July 2013 at 08:23

BK sy nk syor minum atau mkn vco atau minyak kelapa dara... Sbb sy dulu pun gtu alergik seafood... Skrg Alhamdulillah... Dh blh makan dh udang dan seafood yg lain...

7 July 2013 at 17:58

kite tak boleh makan banyak sangat seafood. nanti mula la hidung buat hal. tapi bedal je :P

7 July 2013 at 18:09

seafood aduhh fav , lagi lagi ketam dan udang :) nyum nyum lala pon sedap

7 July 2013 at 23:14

Favorite kita seafood ni..tapi kita pun sensitif jugak. bila makan tak ingat, then bila habis mula risau..he..he

8 July 2013 at 10:00

BAHAYA TU KLU SALU MKN.. KANG KENE GAUT PLAK... KLU BLH ELAKKAN..

8 July 2013 at 14:12

So far tak de pulak memang boleh bedal semua hehe...
Sayangkan...lain kali cakap le tak mo letak seafood biar dia ganti ngan ayam!

8 July 2013 at 16:21

kita xde alahan..bedal aje semua..haha..alhamdllah

8 July 2013 at 17:23

akak bantai makan juga,,,sat lg nak ajak hubby p beli ubat,,,dah naik merah merah dah ,,,ni

8 July 2013 at 18:42

Alahai...alahan yek.
Mkn ajer lps tu mkn ubat alahan..ahaks

8 July 2013 at 23:20

huk alosss siannya iman.. xpe laa rezeki si merah utk yang lain agaknye. he

*ingatkn tolak lamaran si kumbang rupenye si udang :P

10 July 2013 at 16:53

Dulu seafood memang favourite Arol tapi sekarang dah kurang makan. Kalau makan udang, nanti sakit perut. Kalau ketam pulak, bibir & lidah mesti gatal-gatal. :D

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©