Monday, 10 March 2014

PMPC Annual Fee?

Assalamualaikum

Mohon penjelasan yang sebenar-benarnya. Mentang-mentang kita menggunakan service 'dia', boleh sesuka hati je nak tolak, nak tambah. Mentang-mentang BK tak berapa mahir tentang service 'dia', dia nak mempergunakan kita. Kenapa BK je yang 'special' dalam service 'dia'? Hahaha.. ketidakpuas hati la dengan service 'dia'. Sebelum ni pasal bank Maybank. Duit adik BK konon 'ditelan' Maybank. Adik BK mengadu dia tanya kenapa duit dalam account dia hilang 'misteri' ? BK risau sindiket halus yang kita tak tahu. Last-last, BK suruh adik pergi Maybank mintak statement yang latest. Baru pergi kaunter nombor giliran, boleh plak seorang staf cakap " ok saya dah tahu masalah encik ". ????? Maksudnya ramai gak la yang kena 'telan' duitnya. Then baru dapat balik duit tu. Itu kes adik BK, kes abg ipar & kakak BK tak share lagi. Nanti BK share. Sekarang ni ada tak sesiapa cek dekat CIMBCLICKS tengok dekat view all accout. Tengok latest transaksi atas nama PMPC Annual Fee penolakan sebanyak RM15. Maksud PMPC pun BK tak tahu mende. Nak kata yuran tahunan kenapa baru tahun ni nak tolak sedangkan BK dah lama guna service dyorang. BK guna debit ke? BK tak pernah deal nak guna debit kad. Tengok kat inbox tak ada pula mesej apa-apa tentang ni.Kalau sesiapa ada keje CIMB tolong jelaskan dekat BK. BK tak nak bush je kang tak pasal-pasal kena gam. Kalau ada sesiapa tahu sila jelaskan lagi sekali.


19 comments

10 March 2014 at 14:49

maafla xpernah guna internet banking..huhu

10 March 2014 at 16:31

tolak tanpa pemberitahuan awl..rasa sakit hati pulak...

10 March 2014 at 21:05

ciksu jarang guna online banking
akaun mybank sokmo ada kes duit hilang bapa mertua pernah kena.abg ipar pon penah kena juga
ciksu xda akaun maybank

11 March 2014 at 11:22

Akak guna maybank2U...

nana
27 March 2014 at 15:27

The Payment Multipurpose Card (PMPC), a Malaysian Multimedia Super Corridor flagship
application officially launched in August 1996 is being introduced in the third quarter of 2002. Payment applications such as the ATM card, e-cash and e-pos will be combined onto a single chip-based card. The PMPC is an exciting progress that fulfils the requirements for
convenience, efficiency and security – the hallmark of an efficient payment systems mode

sebelum guna sesuatu product/service kita kena tau term&condition dia & smua fee yg dicas barukita rasa x tertipu... lebih afdal tanya pada bank terus baru berpuas hati dgn jwpan mereka.

30 April 2014 at 11:20

kene gak...baru je bulan ni..pmpc annual fee rm8...pe benda la nk tolak2 ni???

Anonymous
7 May 2014 at 09:57

sy pn kene jgk rm8 date 6 may 2014.
sakit pulak hati kita

29 May 2014 at 10:35

terkejut tetiba dlm akaun ilang rm 15...check2 dia tolak tuk pmpc anual fee...aiyakk

5 June 2014 at 22:01

Emm… sy pn bru tkena jgak 2 jun 2014.. Huhu.. Geram kot wlaupn hy Rm8..

Anonymous
7 July 2014 at 09:43

Baru Je Check Pada 7/7/14 - PMPC Annual Fee.
Penolakkan sebanyak RM15. Adoi kene skip makan ni untuk 2 hari. Damn!

8 July 2014 at 11:28

jika anda pengguna kad debit: yuran tahunan sebanyak Rm15 untuk pengeluaran tanpa had dari mesin atm selama setahun.

jika anda pengguna kad atm: yuran tahunan sebanyak Rm8 untuk pengeluaran tanpa had dari mesin atm selama setahun

Anonymous
13 August 2014 at 17:04

salam saya bru kena PMPC NI pada 7/8/14 ditolak dari akaun saya rm 15... huhhu bukan senang nak dapt rm 15... huhuhuh

Anonymous
20 August 2014 at 12:50

baru buka akaun cimb bulan 7 ari tu..mula2 dia potong rm12, AGC-CIMB-HQ,lepas tu dia potong rm15 PMPC ANNUAL FEE..ape ni..dekat 30 ringgit tu potong senyap2..

Anonymous
22 August 2014 at 12:56

Aku bru kena potong 9/8....ari ni bru check...sdih rse...rm15

28 August 2014 at 22:18

memang saket hati kan.. ni contoh yg akn dkenakan. aku pun bru kene td. pdhl ptg td bru bukak akaun. http://www.cimbbank.com.my/index.php?tpt=cimb_bank&ch=gen_fee&pg=gen_fee_category&category=71%3A23&tpl=gen_rates

31 August 2014 at 15:03

Sy pn kn penolakan rm15 untuk ape ye?

19 September 2014 at 12:19

Lorrr ramai ke yg kene? Ceq ingat ceq sorng yg kne..huhuu..@Wikipedia Bergerak.. Yuran tahunan selama setahun?? hamboi2 ske suki jer kn.. da bukak acct kne bayar.. withdrw pn kne tolak duit..tup2 ad plak Annual Fee PMPC.. ingt gaji aku ni 10K ker? mmg haree btl la...

19 September 2014 at 15:00

saya pun baru tahu. da 3 tahun xguna cimb sampai account kne dormant.bila da active blk, dengan selamba di tolak RM8. wajaq tol

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©