Tuesday, 21 May 2013

Tiga best friend maut dalam kemalangan ngeri

Assalamualaikum

Semenjak dua menjak ni BK rajin tengok berita berkaitandengan kemalangan dan BK tak tahu plak rupa-rupanya kemalangan yang BK cerita ada kaitan dengan keluarga BK (maksudnya kwn akk, sepupu, saudara, adik). 

Pagi ni BK dapat berita dari kakak BK tentang kemalangan petang semalam tiga sekawan meninggal semasa hendak menyambut hari guru. Rupa-rupanya tiga sekawan tu kawan sepupu BK yang dekat sini. Sepupu BK semalam ada paper (student UM) jadi dia menyusul dengan motor untuk pergi menyambut hari guru di MRSM Kuala Kubu, manakala tiga sekawan pergi dengan menaiki kereta. Menurut cerita sepupu BK, pemandu hilang kawalan dan dan memasuki arah jalan yang bertentangan lalu berlanggar dengan lori. BK pon pagi ni tengok la fb sepupu sayu je bila sepupu buat status ni. BK tersentuh bila tengok dekat fb ketiga-tiga arwah dipenuhi dengan salam takziah. Allah menyelamatkan sepupu BK dengan menggerakkan dia menyusul kemudia tapi nasib ketiga-tiga sahabatnya Allah menggerakkan dengan cara lain. Al-Fatihah..


status sepupu BK




Kereta yang dinaiki tiga sahabat

Manakala kemalangan ngeri di MMR 2 yang BK buat entri semalam pula, salah seorangnya student kakak ipar BK dan BK dapat maklumat mangsa putus kepala kerana terkena penghadang jalan. Al- Fatihah..

p/s: kak nad, BK fobia gak accdnt thn 2011 tu tapi yang dekat federal higway kawan2 kirin lagi fobia



9 comments

21 May 2013 at 10:45

Sape sepupu ni bk?
Ya Allah, sedih pulak rase
Dah ajal kan?
Takziah buat keluarga mangsa

Oo yg kawan kirin kat federal hiway tu...
Bk kenal ke kawan2 nya?

Moga Allah cucuri rahmat kepada semua mangsa2 ni.
Alfatihah....

21 May 2013 at 10:52

takziah...

21 May 2013 at 10:53

al-fatihaha.. semoga ditempatkan di kalangan orang beriman.. sedih baca kisah mereka ni..

21 May 2013 at 10:53

Assalamualaikum BK, innalillilah.. takziah buat keluarga mangsa. semoga ditempatkan dikalangan orang yang beriman. bila kemalangan ni berlaku?

21 May 2013 at 11:07

takziah pada keluarga mangsa.al-fatihah..

21 May 2013 at 11:26

takziah dan al-fatihah...

21 May 2013 at 11:47

semoga ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..al-fatihah..

21 May 2013 at 15:09

assalamualaikum BK...memang mengerikn...

23 May 2013 at 02:15

ngerinya... takziah

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©