Friday, 10 May 2013

Pontianak pon pakai baju longgar

Assalamualaikum

BK tergerak nak share dipagi saiyiddul ayyam ni tentang satu kata-kata dari Ustaz Bolloywood a.k.a Ustaz Haslin. Sebab apa BK share benda ni sebab ada sat waktu BK ditegur oleh seorang sahabat BK tentang pemakaian BK yang menampakkan BK gemuk. Yer! BK akui BK gemuk tapi BK tak menunjukkan gambaran BK. BK hanya mampu tersenyum bila dipanggil macam tu. Ustaz pesan kalau orang mengata kita, cukuplah hanya sekadar berterima kasih dan tersenyum. Banyak BK tengok zaman sekarang baju chantek2, kain mulus, lembut, jarang tapi taste BK sebaliknya. Tersentap lagi bila BK pakai tudung labuh waktu belajar siap ada kawan tegur fesyen ni dah tak sesuai. Tak cakap pape dan senyum je =).


BK xd twitter sebab tu share dengan fb je

p/s: Ustaz bollywood kata pontianak pon pakai longgar sedangkan kita??? Fikir-fikir lah sebab BK sayang dekat ayah, abang, adik dan kaum adam. BK pon ada kekurangan dan tak salah kalau kita sama-sama memperbaiki kekurangan tu



14 comments

10 May 2013 at 08:50

Assalamualaikum..

sejutu dengan BK..
kita x sempurna tapi tidak salah kita berusaha menambahbaik kekurangan yang ada..
Usaha kita pasti dinilai di sisi Allah SWT... ;)

salam jumaat..

10 May 2013 at 09:11

yui suka bc ni.. mber dok shre di fb =)

10 May 2013 at 09:19

kaannn.. malu kt pontianak... huhu

10 May 2013 at 09:36

Alahai,
Sape la yg berani tegur camtu tu
Tu mesti tak cermin diri sendrik dulu huhu!
Sbr jek ubatnya

Ps: btul la, kaknad tak tepikir nak tnya bleh calit jari kanan atau x, sabooo je la hahaha! :)

10 May 2013 at 09:46

maybe 'dorg' ni nak jadi pocong kot, wlaupun berbungkus atas bawah.. tapi pakai ketak2 mcm kena ikat gitu.. hehe

10 May 2013 at 10:23

pedulikan apa kata orang.. yang penting kita menutup aurat dengan sempurna..

10 May 2013 at 10:35

adehh...nak pakai tudung labuh ker tidak ker, itu hak individu dan pendirian masing2... sebelum bercakap kenalah fikir dulu...lainlah kalau orang tu berpakaian yang luar landasan islam kan? pelik betul manusia ni kadang2...(erks bukan kadang2...selalunya...)

10 May 2013 at 11:31

adoii.. sape pulak yg tegur mcm tu? sukahati org lea nk pakai mcm mana pun kan.. bole plak tegur gemuk ke.. x lawa ke.. hemm.. sibuk jea kann..

10 May 2013 at 11:50

setuju sgt !

10 May 2013 at 15:12

saya suka wanita berjubah ala2 org Arab gitu...

10 May 2013 at 23:19

Sebuah entri yg baik....

11 May 2013 at 07:37

suka entry ini..<3 sambil membaca sambil merenung kesalahan diri"

14 May 2013 at 03:12

betul cuma pontianak tak pakai tudung.. har3

15 May 2013 at 14:58

biarlah sakit pada pandangan mata manusia melihat kita seakan tidak mengikuti kemajuan fesyen..jangan kita sakit untuk mendapatkan Jannah Allah..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©