Tuesday, 28 May 2013

Ada apa dengan sirap bandung ais?

Assalamualaikum

Bunyi macam pelik. Sirap bandung ais panggilan yang general la lagi-lagi tima cuaca panas terik. Tengah-tengah best beli air sirap bandung ais ni, si penjual tanya BK.

" Best ke bandung ni?"

" Bestttt...try la cik"

" EEee....tak boleh masuk tekak la. Bau nya busuk "
(dalam hati  BK nak je cakap..cik tak baik ckp minuman mcm tu)

" Sedap cik..try la. Lagi2 kalau susu diganti dengan santan lepas tu tambah soda"

" Apa yang best sangat sirap bandung ni? Saya tengok awok ni slalu beli"

"  Sebab colour air tu chantek lembut je"

" Ermmm damn punyer budak  =;= "


pinjam ihsan google

15 comments

29 May 2013 at 00:26

nampak mcm sedap, tpi entah kenapa lidah saye ni pelik tk suka minum air bandung hahaha T_T

29 May 2013 at 01:49

tiba2 teringin pulak pagi2 ni iman..boleh? he he he....

29 May 2013 at 08:40

akak mmg suka..ehe warnanya mmg cantik

29 May 2013 at 09:04

Haha, sebab warna hantik. Tapi, ezzatie pun tak boleh masuk dengan air bandung. Maybe dulu memang tak boleh terima kaler pink agaknya.

Btw, nak minta tolong =)

Saya ada join contest ni dan saya harap awak dapat tolong ;
1. Wajib follow http://fb.me/miraaahussin
2. Like gambar saya https://www.facebook.com/photo.php?fbid=388357771279860&set=a.377229559059348.1073741830.100003169228256&type=1&theater

29 May 2013 at 09:10

akak pun penggemar sirap bandung la iman..mmg sedap pun..lagi la sekarang lebih advancekan..plus cincau la..laici la..jagung la..tak jemu..

29 May 2013 at 09:54

one of my fav drink. sedap giler bila ditambah pula dgn air soda. terangkat!

29 May 2013 at 10:08

sdapnya..:)

29 May 2013 at 10:37

assalamualaikum BK...sedapnya tengok air sirap bandung tu...;)

29 May 2013 at 11:23

dapnyeeeee *_*
hehehehe.

29 May 2013 at 14:27

Sedapnya air siràp bndung tu.. Ditmbh dgn cincau lak.. Hmm.. Terliur dibuatnya.. Hehe

29 May 2013 at 15:58

ganti dgn santan?? err sedap ke??

31 May 2013 at 18:36

anis xsuke air tu..hee

3 June 2013 at 15:07

sedap juga tp kena kurangkan manisnyer for KA hehehe

9 June 2013 at 02:43

memg sedp

13 June 2013 at 23:08

memang sedap iman..kita selalu buat..campur susu and cincau lebih sikit..Tak sabar nak minum..kalau bulan puasa lagilah..yummy..yummy..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©