Sunday, 23 February 2014

Permohonan UPU Kemasukan Pelajar Bagi Sesi 2014/ 2015 Online

Assalamualaikum

Permohonan UPU bagi kemasukan pelajar lepasan SPM/ STPM telah pun keluar. Excited nak share satu benda. Ramai kot yang tak tahu bahawa online UPU dah bertukar web. Web sebelum ni tak boleh nak buka, so BK nak bagi link baru. Harap boleh membantu sesiapa yang nak isi borang tu ok. Anda boleh klik https://online.moe.gov.my/upu/onlineupu/ untuk mengisi selanjutnya. BK baru tahu tadi, tapi mungkin ramai dah tahu kot. Sila bantu kawan-kawan yang lain ye. Lupa, pembukaan no pin UPU dah keluar so boleh beli di BSN yang berhampiran dengan kawasan anda. Bagi pemohon lepasan SPM ( kategori A ) no pin berharga RM 10.60, manakala bagi lepasan STPM / DIPLOMA ( Kategori B ) pula RM 15.60. Simpan lah duit gaji anda untuk masa depan ok. Check out !

Anda juga boleh klik http://upu.moe.gov.my/web/ untuk panduan mengisi borang.


KLIK GAMBAR untuk mengisi borang UPU

8 comments

23 February 2014 at 21:55

good luck adik-adik semua!!!

23 February 2014 at 21:56

thanks for the info.. :)

23 February 2014 at 21:57

thanks 4 sharing :)

23 February 2014 at 22:20

Assalammualaikum iman..alhamdulillah nice sharing..boleh membantu adik adik yang nak apply Masuk u..moga kalian berjaya..amin..

25 February 2014 at 07:05

Nice info...

25 February 2014 at 21:16

Sharing is caring....

1 March 2014 at 20:07

bagus bagi sape2 yang nak memohon..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©