Sunday, 16 February 2014

Imbasan Kembali Kenangan Sekolah

Assalamualaikum

Ingat lagi tak zaman kanak-kanak dulu. Dari tadika, darjah 1 sampai ke UPSR kita dulu pernah jadi trend :



  • Artis cilik newboyz, Spin
  • Baca komik Doremon, Dragon Ball, Ninja Boy, Canon sampai kena sita dengan cikgu.
  • Mengahabiskan duit syiling kat public phone.
  • Permulaan nak berkenalan je mesti mulakan dengan " My Biodata"..Haha...Kalau teringat mesti senyum sorang-sorang.
  • Guna surat untuk berhubung walaupun jarak dekat. Yang best sampai tulis " Pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas '. Budak perempuan balas confirm letak bedak bagi surat bau wangi.. hihi..
  • Time cikgu tak ada je main monopoli, saidina, tepuk daun trup, penutup botol, batu seremban, lawan pemadam, tak pun main bila guna kertas.
  • Beli gula-gula getah hitam buat belon. Makan jagoan neon biar lidah jadi warna warni. Beli tora, ding dang, dalam kotak dapat mainan dengan coklat.
  • Pergi kedai runcit yang ada game 20$ dapat kacang.
  • Beli kasut sekolah yang ada lampu ( Pro Att). Beli jam tangan Boy London yang warna kat dalam jam tu boleh bertukar warna. Beli jam G- Shock yamg lampu ada gambar.
  • Time cuti sekolah dan petang-petang main gasing, gulu, polis entri, lubang tikus, galah panjang, roundes, tamiya ( dashyankuro), zeropoint, main masak-masak suruh anak-anak beli barang pakai daun hihihi ....
  • Masa dulu adalah paling indah jika dibandingkan sekarang.
  • Sekarang ni adik-adik kita kecil-kecil lagi dah pakai bb, android.. lepas tu dah pandai nak bash2 ( kenakan ) orang bagai.


Just share.. Biar diorang tahu kelebihan dn keseronokan zaman kita dulu berbanding sekarang. Kalau ingat balik mesti tersenyum sorang-sorang.







9 comments

17 February 2014 at 11:04

best kan dulu2..:)

17 February 2014 at 11:28

iman akak datang dan rindu iman juga... bila ingat2 waktu sekolah memang rindu...

17 February 2014 at 11:29

Suka main galah panjang.

17 February 2014 at 12:12

hehehe semua tu jad kenangan !

17 February 2014 at 12:28

memang zaman sekolah yang paling bestkan ...

17 February 2014 at 12:51

Semua tu memori yang menjadi kita hari ni, teringat jam swatch plak :)

17 February 2014 at 13:07

rindu zmn skolaaa..

p/s: bab antibiotik takde plak apa2 yui trima info dri supplier.. mgkn posau tu lg mahal kot..huuh

17 February 2014 at 23:15

Suka zaman dulu..


20 February 2014 at 21:06

Hahaha.. best nya dlu2.. rindu plaa.. ^^

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©