Thursday, 7 March 2013

7 kalimat yg harus di biasakan

Assalamualaikum


Sobahul khair semua, BK nak share dengan sahabat semua tentang kalimat atau ayat-ayat cinta dalam kehidupan seharian kita. Selamat mempraktikkan  ^_^




1.Bismillahirrahmannirrahim-Setiap hendak melakukan sesuatu. 

2.Alhamdulilah-Setiap habis melakukan sesuatu. 

3.Astagafirullah-Jika melakukan sesuatu yg buruk. 

4.InsyaAllah-Jika ingin melakukan sesuatu pada masa yg akan dtg. 

5.Laa hawla walaaquwwata illaah billaah-Bila tidak dpt melakukan sesuatu yg agak berat/melihat hal yg buruk.

6.Innalillahi wainna ilaihi rojiun-Jika melihat/menghadapi musibah atau menerima khbr kematian. 

7.Lailaha illallah-Bacalah siang dan malam sebanyak-banyaknya. 

16 comments

7 March 2013 at 07:43

Sharing Is Caring... Tq BK

7 March 2013 at 07:56

Bagus berkongsi ni Iman...walaupun dah tau tp kadang2 lupa...
pssst...Okje ada buat entri pasal cup cake pink tu tau

7 March 2013 at 09:52

kadang2 alpa dalam kehidupan...arghh!!!

7 March 2013 at 10:12

7 kalimat yang penting dalam kehidupan seharian kita sbg seorang Muslim.

7 March 2013 at 10:26

penting. wajib. perlu dijadikan amalan..

7 March 2013 at 12:04

alhmdulillah sya dh bca semuanya..hehe

7 March 2013 at 12:33

singgah dtg bila sakit berkurang. TQ doanyer yer

7 March 2013 at 15:36

yea mudah mudahan 7 kalimat ini sentiasa meniti di bibir2 kita, syukran iman :D

7 March 2013 at 23:51

simple but nice la iman..basahkan lidah dengan zikrullah moga ringan untuk kita menghadapi hisab Allah di sana kelak..amin.. :)

8 March 2013 at 12:16

memang patut diamalkan tiap2 hari..baru hidup berkat kan..:-)

8 March 2013 at 13:36

In Shaa Allah.... tq share ye...

9 March 2013 at 08:25

insyaallah.... thanks BK kerana ingatkan :)

9 March 2013 at 12:02

insyaAllah :) syukran kerana saling ingat mengingati

10 March 2013 at 01:50

insyaAllah sentiasa diamalkan :) moga kita sama2 dapat manfaatnya :)

13 March 2013 at 22:18

Thanks Iman..saling mengingati adalah yang terbaik..moga jadi amalan kita kan..

8 April 2013 at 11:28

in shaa ALLAH cuba dijadikan amalan.thanks ye iman

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©