Tuesday, 8 January 2013

Siapa ada masalah yang sama?

Assalamualaikum

Maaf la kepada semua teman-teman iman yang comey n encem. Iman nak mnx tolong la kenapa ye bila iman BW tanpa henti dalam satu masa akan keluat benda protection ni? Susah la asyik nak isi je, bila salah mula la asyik kena teka je. Maaf la nyusahkan smua orang tapi boleh ke smua tolong iman?


Ni la yang keluar..tensen la pulop

Lagi satu masalhnya tentang bloglist tu. Iman xtau la if ada solution lain. Iman nak blog yang iman follow auto terus msuk bloglist tapi langsung xd. Iman dah try add mcm bese tapi mende alah ni tak boleh nak add semua. Ada sape2 yang boleh turunkan ilmu sikit tak?


20 comments

8 January 2013 at 00:05

hye iman? huhu.. atin sebagai the tuto nak terangkan.. yup memang benda ni akan ade.. xde rosak pun atin tau knp ade benda alah ni.. sbb iman sedang follow ramai bloggerkan? that why jadi mcm ni.. tp xde pe2 la mmg mcm tu.. :)

8 January 2013 at 00:12

TAK DAPAT NAK NOLONGNYA.. SAYA HANYA TAHU BERBLOG SAJA.. TEKNIKALNYA TAK BERAPA FAHAM SANGAT.. :)

8 January 2013 at 00:50

apabila dia keluar macam tu, awak kena berhenti buat sementara waktu. biar google cooldown dulu sebab nanti doa cop sebagai penyebar spammer.

Nak masukkan kesemua blog yang difollow ke dalam bloglist boleh sahaja.. tetapi saya tak galakkan sebab memberatkan blog

8 January 2013 at 07:08

ade sstgh nyer mende ni mmg keluar..sbb tuan belog itu sdri yg letak..tp xtawla kalau ia keluar sbb dri belog kita sdri..

8 January 2013 at 07:22

Kalau tak payah isi, tutup je tak boleh ke? Byk sgt nak masukkan semua. Boleh tgk kat Dashboard

8 January 2013 at 07:52

Rasenya confirmation tu bukan dr blog kita
Tp blog yg nurul cuba follow kot
Cube try follow satu blog dlm 1 masa..
Jangan follow 3-4 blog serentak
Baru kite ble detect mslh tu dr mane

Bloglist tu, rasenya elok nurul pilih2 blog yg sentiasa nurul bace setiap hari...xyah letak semua sbb nnt loading blog jd lambat
Ataupun risau ada virus dr blog yg kite follow tu..nnt effect kt blog kite

Kalau nk letak jugak kt bloglist
Try p kat add widget tu-pilih bloglist
Pastu isi manual..maknanya copypaste link blog satu persatu
Ataupun, pilih je dr blog2 yg nurul dah follow (tick kan je)

Nak tnye, mekap blog sape buat ni? Cantek la! Nak buat jugak =)

8 January 2013 at 10:12

Akak bukan balik kampung perak...balik kampung ganu hihihi nice header...

8 January 2013 at 14:02

ramai dah bagi tunjuk ajar kat atas tu

8 January 2013 at 14:20

x pernah & tak tahu nak bantu..sorry..tapi dh ramai yg bantu kan

8 January 2013 at 15:32

alamak iman..kak fieda mmg tak mahir bab2 ni..

8 January 2013 at 23:25

yes..trlampau bnyk folow blog org dlm satu masa akn jd mcmtu.

blogwalking bloglist x perlu semua..masalah nt kena malware virus..

9 January 2013 at 00:06

tak pernah lagi terjadi.. maaf tak tahu

9 January 2013 at 08:51

salam..SA membalas kunjungan eh...x pernah plak face prob mcm tu...

9 January 2013 at 11:05

ciksu selalu jadi gak gini bila nak add members baru.
maaf ciksu pon tak tau la..

9 January 2013 at 16:19

betul, betul!! bila dah keluar benda tu maknanya kita kena stop kejap aktiviti follow2.. kalau tak nanti google pening :D

9 January 2013 at 16:59

Ramai dah yang bermurah hati beri nasihat & tunjuk ajar tu..
Ibu ni kurang mahir bab2 teknikal macam ni..

9 January 2013 at 17:08

assalamualaiakum iman...memang susah kalau ada benda alah tu...:)

10 January 2013 at 06:39

tak tu benda2 mcm ni..kurang mahir..tapi info2 di atas tu fah banyak..

10 January 2013 at 17:18

Hana pun hadapi benda yg sama bila follow ramai sgt dlm 1 hari. Mula2 takut juga. Tp lepas dah tau rupanya bkn pasal apa. Tp sbb terlampau follow ramai sgt dlm sehari. hoho

11 January 2013 at 17:29

yg nie pown sama..kalau didiey bw byk2 especially kalau follow byk3, akan kuar cmnie

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©