Saturday, 12 January 2013

Segmen: Makanan dan minuman kegemaran blogger Malaysia

Assalamualaikum

encem mu boh


Sebelum iman nak balik umah sambil habiskan bersudu-sudu kuah ayam masak kicap nak join segmen Bro Paly nh. Haha terang2 dah tertulis kantoi iman suke ayam masak kicap.

Makanan


Gile sape xsuke ayam kan? Iman smua ske mknan yg berkaitan dengan ayam tau. Tapi kalau kat kedai iman suke makan ayam goreng panas, budu n tempoyak. Terangkat kening la macam akk Ziana.Iman pon xtau ngpe suke beno simple macam tu, sampai ada org kata iman kedekut makan. Adoi plez la aku makan pon perut aku menari-nari.



Petai. Sape xkenal petai? Ini lah petai ulam feberet iman. Adik beradik iman xpenah lupe kalau dtg sini bawak petai. Syiok tau mkan petai n petai jugak mengeratkan hbgn antra family iman. Kalau xd si petai nh, maka iman akan ulam cili je. Kadang-kadang menggeletar kalau dah lama tak dapat petai nh. Iman advnce makan petai dgn mee, bihun, nasi lemak mcm2 lagi la.



Big Apple a.k.a BA iman panggil. Ni kalau g jejalan luar kena gok beli mende nh. Paling buat iman xterkata dount almond n donut biji ala2 kacang. Seyes korang try la sampai xterkata. Disebabkan iman langsung xsuke coklat maka bergembira kakak iman cz dia G.C (ghost choc).


Minuman



Iman suke teh o be tau. Ore kelantan tau la pe mende. Ok2 teh o be tu kalau nak tau teh o ais. Nikmat bile minum time panas terik bawah kipas. Geng2 iman pon suke tau teh o be nh. Try tau!








23 comments

12 January 2013 at 17:33

petai itu wajib, haha...

tenkiu iman sb sudi join segmen ni :)

12 January 2013 at 18:10

akk pun suka sangat la iman,,makan ayam atau ikan masak kicap..petai jgn cakap..boleh habis makan macam tu je..nasi panas+kicap+ikan masin dan petaiii..minta maaf dulu kalau orang panggil buat tak layan je..

12 January 2013 at 19:21

oh petai!! sedapnya..haha...

12 January 2013 at 21:07

nak big apple... dah lame tak makan big apple T_T

12 January 2013 at 23:50

saya suka masak letak petai dalam sambal bilis nasi lemak tapi saya tak makan petai tu . hehe

13 January 2013 at 01:22

wah bezzz nye big apple tuuuu :)

done follow sinie :
nurulnajihahadam.blogspot.com

13 January 2013 at 10:11

petai tu lah yg sedap.....
haw2 baunya.......

13 January 2013 at 12:07

selamat bersegmen iman ;D

13 January 2013 at 21:59

Terliur nmpk donut tu..sedap.. :)

13 January 2013 at 22:02

SEMUA DEQ SUKA .. HEHEHE :)

13 January 2013 at 22:22

petai dan budu tu wajib woo ! haha. nyamnyam. dah lama x jumpa budu dengan petai.. :p

anyway, thanks sebab singgah blog bintang

14 January 2013 at 00:01

teh o bei..hehe...tau2 :)

14 January 2013 at 03:57

ha3...petai 2 buat hantaran ke hamper???

14 January 2013 at 08:18

siyes taste kaye seh makan big apple donut...

dah folo balik...thanks folo...

14 January 2013 at 21:25

dari segmen yang sama :D

http://www.tengkuiji.my/2013/01/segmen-makanan-dan-minuman-kegemaran.html

15 January 2013 at 09:08

Semalam Okje baru masak kicap Iman...
Pagi2 ni tengok ayam goreng ngan nasi pun macam sedap ek Iman!!!...

15 January 2013 at 09:23

gd luck yek

15 January 2013 at 13:06

ayam masak kicap ? ohhhh sdapnyee

15 January 2013 at 22:44

semua tu pun kak fieda suke gok..

15 January 2013 at 22:44

semua tu pun kak fieda suke gok..

17 January 2013 at 14:02

menarik..nnti jgn buat hantaran cmtu ye iman..:)

21 January 2013 at 14:27

tudiaa, petai sampai buat hntaran..heheh

singgah dari segmen yang sama..kalau sudi singgah la sini kjap ye.. ;)

http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-makanan-minuman-kegemaran.html

25 March 2013 at 20:24

Hello there! Datang dari segment yang sama :) Segment dah lama berlalu tapi seronok blogwalking melalui segment yang dah lepas. Heheee. Jenguk balik kalau sudi ~

http://vaneelea.blogspot.com/2013/01/segmen-makanan-dan-minuman-kegemaran.html

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©