Saturday, 17 August 2013

Gambar Kemalangan Jurugambar Ustaz Don

Assalamalaikum

Sebelum tu BK nak salam takziah pada arwah Nadia Zahari yang meninggal petang semalam di Seksyen 13 Shah Alam. Arwah dikenali sebagai jurugambar sewaktu pernikahan dan perkahwinan Ustaz Don. BK terbaca entry pasal arwah di rumah Uzu a.k.a Emas Putih. Bila baca teringat plak BK semalam berkomen dengan member pasal kemalangan ditempat yang sama dan rupa rupa nya kenderaan kereta kancil itu milik Nadia Zahari. Ini je gambar kemalangan semalam yang melibatkan kereta Audi A4 yang sempat kawan BK ambil sewaktu balik kerja petang semalam. AL FATIHAH... semoge roh arwah dilindungi, dirahmati dan dicucuri rahmat.

FB kawan BK

Berita terbaru kawan BK bagitahu tempat yang sama semalam di simpang empat politeknik tu berlaku kemalangan lagi hari ni. Ini gambar yang sempat diambil dengan member.

Berita terbaru tadi.

BK bukan nak cakap apa. Mana-mana pon tempat kita boleh terjadinya musibah. Tapi tak dinafikan la simpang 4 dekat PSA ( politeknik shah alam) tu kawasan hitam la. BK 2tahun lepas student sana so tahu la sikit-sikit. Trafic light kadang-kadang selalu tak hidup lagi-lagi time hujan lebat + ribut. Then satu lagi, jalan tu merupakan main road nak keluar highway, ke perindustrian so meme tak boleh control. Yang BK perasan, simpang tu terlalu besar sangat-sangat. Tak pernah BK jumpe lagi simpang sebesar tu. BK pernah mempertaruhkan nyawa untuk cross simpang tu dengan jalan licin. Time tu fikir serah dekat ALLAH je la. So kena hati-hati walau dimana kita berada. Kadang-kadang kita berhati-hati tapi orang yang langgar kita tu yang careless. Tapi tak boleh nak salahkan siapa-siapa sebab benda dah nak jadi dan sudah tertulis di atas.  Sebab tu kita yang beragama islam ni selalu digalakkan bertaubat sentiasa, sebab takut terlambat untuk bertaubat. Muhasabh diri, kenali diri dan rendah diri.


23 comments

17 August 2013 at 14:10

simpang tue memang besar skit...berhati-hati ketika memandu..

17 August 2013 at 18:08

ish banya jalan yang macam ie sekarang...makan nyawa...

17 August 2013 at 18:20

al-fatihah

http://pemudattbc.blogspot.com/2013/08/mesirnampak-sama-tapi-tak-serupa.html

17 August 2013 at 18:53

Seriau baca berita sekarang. Kalau tak pasal eksiden pasal tembak menembak.. Mintak simpang lah ye.. Apa pun takziah buat keluarga mangsa..

17 August 2013 at 20:04

takziah buat family mangsa..sebelum bwk kreta jgn lupe baca doa naik kenderaan :)

17 August 2013 at 20:48

takziah buat arwah..al fatihah..amin..

17 August 2013 at 21:51

Alfatihah untuk arwah..selalu terjadi tempat-tempat yang bahaya yang memang panas dan selalunya ada je yang berlaku..

18 August 2013 at 00:08

al Fatihah

18 August 2013 at 00:08

al Fatihah

18 August 2013 at 00:08

al Fatihah

18 August 2013 at 19:22

Takziah...

18 August 2013 at 21:40

Allahu akbar, tu lah kan ajal dh Allah tetapkan, kt hny mampu ikhtiar berhati2, huhu sbnrnya bl ats jalan kt dh serahkan sepenuhnya pd Allah nyawa kt. huhu. innalillahi wa inna ilaihi rojiun.

19 August 2013 at 04:23

simpang tu bahaya sikit. jalan selalu busy. fuhh banyak kali drive di area sana. apa pun al fatihah untuk arwah.hum

19 August 2013 at 04:51

kemalangan boleh berlaku di mana-mana...

19 August 2013 at 13:42

Ak-fatihah buat arwah...

19 August 2013 at 14:42

alfatihah utk arwah

20 August 2013 at 16:26

Al Fatihah..sebagai usaha sebelum keluar rumah kita baca doa naik kenderaan..selebihnya tawakkal pada Allah..moga selamat..amin

20 August 2013 at 17:57

innalillah
salam takziah

*dik, cepat join GA ciksu

21 August 2013 at 05:30

sebelum masuk kenderaan kena baca doa masuk kenderaan.. dan berdoa pada DIA supaya lindungi perjalanan kita.

Al-Fatihah..

21 August 2013 at 17:49

cuma perlu lebih berhati-hati..kadang2 kala kita berhati-hati tapi orang lain tidak..

21 August 2013 at 22:49

betul2. kite kena lebih berhati2 kalau bawa kenderaan ni kan. tak kisah lah motor ke kereta ke lori ke.

21 August 2013 at 23:12

al fatihah utk arwah...

Ya Allah.. akak mmg takut kalau baca pasal kemalangan skrg ni.. jd fobia.. tingat adik akak..

22 August 2013 at 12:16

takziah buat keluarga mangsa..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©