Friday, 30 November 2012

Petua Untuk Mudah Bangun Subuh



• Tidur awal sekitar 10 atau 11 malam supaya tidur anda mencukupi.
• Ambil wuduk sebelum tidur.
• Tanam azam di dalam diri untuk bangun awal.
• Baca surah Al-Mulk, tiga Qul dan doa sebelum tidur.
• Pasangkan niat; “Aku nak bangun pukul …. kerana Allah s.w.t.”
• Maafkan semua orang sebelum tidur.
• Elakkan makan makanan berat sebelum tidur.
• Elak diri dari melakukan maksiat sebelum tidur.
• Gunakan jam loceng atau alarm di telefon bimbit untuk membantu anda. Pastikan ia berkualiti.
• Minta tolong orang lain seperti ibu atau rakan untuk mengejut

p/s: agak xboh gak, cara pintas siram je ngn ayo cnfrm bgn terus

16 comments

30 November 2012 at 00:20

petua yang membantu..hee~

30 November 2012 at 00:32

done following.. jemputlah singgah ekynsnay.blogspot.com :)

30 November 2012 at 08:49

insya Allah.. moga yg liat nk bangun tu lebih segar bugar si subuh hari

30 November 2012 at 09:52

Assalamualaikum..perkongsian yang bagus nie.Alhamdulillah :)

1 December 2012 at 19:40

Bissmillah..kalau niat kita baik insyaAllah Allah akan bantu..niat seperti ibu segala tindakan..sebab tu kita disuruh niat perkara yang baik2 sahaja kerana dengan niat saja belum laksanakan juga Allah beri ganjaran..apatah lagi kita laksanakan niat itu..lagi bertambah pahala kita...*<*

3 December 2012 at 11:49

Assalamualaikum awak..
saya ada review blog awak ni. sila singgah ye :)

http://sheilashahfiekry.blogspot.com/2012/12/blog-review-5.html

3 December 2012 at 19:28

untung yaya bukn jenis sush bgun subuh..tp lagi baik bgun sebelum subuh..bsiap sedia untuk solat subuh ^_^

4 December 2012 at 09:41

syukran...

5 December 2012 at 03:43

hai!! budak SLE datang follow sini dari segmen yang sama! jemput ke blog deno nanti ya... :)

http://www.dayangdeno.blogspot.com/2012/12/segmen-follow-dan-blogwalking-by.html


p/s: pertua yg bagus! thanks sharing :)

6 December 2012 at 11:09

bagus..bagus...bagus...tips yg begitu berguna

www.vitasihatcantik.blogspot.com

Anonymous
6 December 2012 at 14:55

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

6 December 2012 at 23:14

Bagus petuanya imann moga membantu...

11 December 2012 at 00:37

Tips yg bagus ni..
Lagi satu, amalan bangun pagi ni kena ajar sejak kecil.

11 December 2012 at 09:00

nice share

12 December 2012 at 01:32

haha, siram terus dgn air, adalah teknik yang sgt berkesan. haha

26 December 2012 at 02:03

Bagus tips ni..Tq dik..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©