Thursday, 1 November 2012

Kata-kata insan tersayang

Assalamualaikum

Sonok kan balik kampung hari tu jumpe family. Mungkin ada yg whole family balik, mungkin ada yg xbalik atas tuntutan kerja seperti abg iman la. Konferem ramai nak citer pasal balik kampung kan?. Iman pon ada gak citer lagi-lagi berkaitan dengan tajuk nunnnnn yang kat atas 2.

Almaklum la iman ni anak bongsu gegurl yang lazzz sekali. Kakak2 dan abg2 smua dah kwin n ada koje bez2 cume iman ni je yang xada koje yg menambat hati ayah. Balik umah je ayah akan bunyi cmni..." Kakak, ko dah apply belom koje kerajaan spa 2? Isi smua la apa yang patut. Kalau ada maritim ke, pertahanan awam ke amik je."


see...nampak x iman boder kan 2?

Start dari iman stdy kt Ipoh, sambung plak kat Shah Alam dan sampai la koje kat Bangi benda yg sme ayah ulang sampai iman pon dah boleh ikut pe ayah cakap hehhe..Sebenarnya ayah kiciwa banyak dengan iman. Last year dapat interview Laskar Maritim kt Ipoh iman xpergi cz kena buat ujian stamina fizikal. Bila ada ujian 2 yang iman lemah ckit. Awal tahun baru2 nh dapat interview technician kat sisa pepejal pon tak pergi...hahaha rasa mcm malas. Bila ayah dapat tahu geleng kepala jangan cakap la.

So untuk menebus silap tahun lepas, dengan memaksa hati dan tangan pilih gak maritim tapi atas ckit pangkat 2. Yang lain iman tawakal kat allah je. Satu lagi iman ada pesanan dari insan yang tersyg gak cume kena tggu ckit la yer..kdg2 xsedia lagi nak dengar tapi disebabkan beliau adalah salah satu insan yg iman syg maka iman akan cuba tunaikan. Gerek sehhhh...





Berikan sepenuh kasih sayang kepada ibu bapa, kerana mereka adalah pemegang tali penghubung nyawa ketika kamu meningkat dewasa. Kasih mereka terhadap anak adalah kasih daripada titisan air mata dan titik peluh yang tidak mungkin terbalas.

رَبِّ اغْفِرْ لِيْ وَلِوَالِدَيَّ وَارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِيْ صَغِيْرًا

Ya Allah, ampunilah aku dan kedua orang tuaku, serta berilah rahmat kepada kedua-duanya, sebagaimana mereka mendidikku pada waktu kecil. Amin.


3 comments

2 November 2012 at 00:45

insya-Allah...
kalu dah mmg tertulis rezki tu utk nurul, ada la tu nanti...
kita sama2 doa ek!

5 November 2012 at 21:18

mudah2an ada rezeki...
lucu gambar diatas tu...heheheee..

18 November 2012 at 12:57

In Saa ALLAH kalau ada rezeki iman di situ tak ke mana..

mcm ciksu hari tu ayah harap sgt dapat Pen penguasa penjara KX 27 tp tak berjaya..huhu

nak buat mcm mna bukan rezeki ciksu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©