Thursday, 8 November 2012

Again, again & again

Assalamualaikum

Pe mende la tajuk again. again & again 2? Jeng2 sebenarnya iman ada wat konon2 ala pencuci mulut. Anak sedare iman la gege suh buat triffle nh. Asalnya dia suh buat pavlova tapi iman xtau, iman tau beli je. Demi anak buah yang sedang sakit nh iman turutkan gak.Nak tau x cmne iman boleh jatuh hati dengan makanan nh?


Smuanya disebabkan air tangan kakak ipar iman (Kak Nad) la. Waktu 2 iman belajar kt shah alam pertama kali beliau bawakkan rasa dah mcm sedap. Paling berkenanan beliau pandai decorate 2 yg nak mkn 2 syg sgt2. Dengan bismillah mula mengorek dri tepi tekan sampai kebawah then angkat sudu msuk mulut..Sedapppppppp...




Iman pon merisik la dekat beliau menanyakan secret resepi 2. Dulu iman panggil makanan nh truffy abg iman asyik perli2 je rupe2nyer salah hahaha..iman try dgn berpandukan secret recipe yg simple oleh kakak iman 2. Ternyata senang tapi xbermakna buat sekali akan berjaya toi x? 1st iman buat time makan2 kat umah abg iman dan komen yg iman dapat SEDAPPPP...OK DAH NH.



Tapi manis skit masa mula2 buat, dengan layer ke2 xjadik belasah je la. Lepas mencuba berkali2 akhirnya berjaya skit la. Yang banyak membantu iman dlm menjayakan resepi nh Kak Nad, emak, kak nor dan warga Giant yg menyediakan bahan hehe..Sape nak resepi????

16 comments

8 November 2012 at 11:44

nyue pon suka buat cz fh nyue suka mkn..ehehehheheh..ala senang je..eheheh

8 November 2012 at 11:49

@Nyue aah toi2 meme senang pon tapi kekok gak la mula2 buat

8 November 2012 at 12:24

Prektis make prefect! Ok dah ni..bleh terima tempahan.. =)
Pasni try puding roti kukus plak..kak nad dh kasi resipi kat kak shima

8 November 2012 at 13:22

terliurnya tgk...

8 November 2012 at 13:32

usaha tangga kecemerlangan..nk rsipi boleh..hehe..nk buat for anak-anak buah..sekali dengan kami nak nyam-nyam.. *_*

8 November 2012 at 19:36

pergh!!! terbaekk!! :)

8 November 2012 at 20:36

mau resepi boleh???banyak kali try buat tp tak penah sedap.triffle yg saya buat tu rasa dia tak menepati citarasa..harap2 kalau dapat resepi drpd awak, menjadilah triffle saya..share resepi please!!!

9 November 2012 at 11:13

Mesti sedap kan...
Wilma nak mita resepi nie boleh :-)

9 November 2012 at 16:09

wah sama yang macam dalam pesbuk...ngeeeee...hulur2 la sini sikit...

10 November 2012 at 01:29

Salam...

huhuhuhu buat lapo je....hehehheheheh...

* singgah di awal pagi sabtu..
Pekabar..?

10 November 2012 at 23:57

Selalu dengar tapi tak pernah cuba buat! Senang ke buatnya Iman? Anak Okje pun nama iman jugak tau!

11 November 2012 at 10:45

Bestnya.. nak belajar jgak buat..

p/s: dah follow ;)

12 November 2012 at 14:16

KA pown suka yag ni mmg sedap tu!

12 November 2012 at 15:37

sedapnya...
tiap kali akak buat pasti tak jadi...huhu

18 November 2012 at 12:52

sedapnya..ada lagi tak iman :D
nak sikit ..
iman sehta ..
lama cik su tak singgah sini ;D

12 June 2014 at 00:01

sedapnya kak iman.. kak iman buatlah resepi ni.. sharing is caring :D nk cuba buat gak

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©