Friday, 13 September 2013

2 in 1 meaning (omputih kata)

Assalamualaikum

Ceh! Padahal omputih broken ada hati nak speaking la BK oii.. Ignore that words. Apa maksud BK ni? Apa yang 2 in 1 nyer? Tula BK pon sebenarnya tak tahu tapi nak bagi signal ni je la. Padahal boleh je letak tajuk double meaning. Nampak beno omptih broken!

Boleh ke riak kejap je?Boleh kan?

Ha tu la maksud BK. Tu ayat kakak kesayangan BK buat BK kembang kempis hidung ni sampai dah tak nak tutup-tutup. Dalam hati terdetik cakap, sayang jugak akk aku dekat aku. Siap warning tu yang BK ni hanyalah mutiara hati kami je! Kak, jangan warning-warning kang elok-elok  mak cik- pak cik yang tengah carik calon terus reject aku ni ha. Maksud lain lagi menunjukkan BK single (untuk manusia)!. Tu untuk first meaning, second meaning pulak BK frust kot disebabkan masih lagi belum ada rezeki untuk BK bekerja tetap. Dalam kepala ligat memikir tanggungjawab ni, itu ini lagi, sana sini lagi. Cuma boleh pujuk hati sambil bulatkan tepuk bahu kanan cakap " Belum rezeki ko iman, nanti masanya dah tiba baru ko ingat susah dulu ko carik rezeki tu ". Pujuk hati... ALLAH masih merahsiakan dari mu.

13 comments

13 September 2013 at 18:58

berusaha lagi,...insyaAllah rezekiNya ada di depan. Saya dulu menganggur hampir setahun..

13 September 2013 at 19:06

yakin..Allah itu Maha Dekat pada yang mengharap padaNya..

13 September 2013 at 19:09

usaha tangga kejayaan
hope bk dpt keje tetap nnti
beznye ade kakak yg menyayangi
yumida xde kakak..tringin nak ade kakak kandung sendiri

13 September 2013 at 19:23

sabar ye kak..rezeki Allah itu pasti ada..inshaAllah..;)

13 September 2013 at 20:24

fae pun nak cari kerja awal walaupun final sem belum tamat..

13 September 2013 at 23:01

Never give up k..coz ALLAH knows better. Mesti ada yang lebih baik untuk iman tu..

14 September 2013 at 00:11

kawan bk tulis tu sbnrnya lirik lagu raihan kan? hihihi...

double meaning gitewww ye? ;)

in shaa Allah, Allah sedang menguji kesabaran bk...berkat kesabaran in shaa Allah akan menghasilkan ganjaran... masa jek taktau bila... teruskan berusaha dan berdoa k! :)

14 September 2013 at 14:03

lmbt atau cepat rezeki seseorg adlh ketentuan Allah. Kita hanya berusaha. Kerja pe2 je yg penting halal drpd ddk menggangur tnpa bt ape...

14 September 2013 at 17:29

bersabar ye..jangan pernah putus asa..

14 September 2013 at 21:16

ada hikmah disebalik semuanya..adalah rezeki yang mendatang nanti..

15 September 2013 at 12:42

Rezeki pasti menjelma..

15 September 2013 at 13:40

redha dgn ujian Allah . bila masanya tiba , pasti rezeki itu ada

15 September 2013 at 14:52

sedap nama iman :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©