Monday, 10 June 2013

Anak jati PERAK

Assalamualaikum

Dah tak tahu nak cakap macam. Dah tak tahu nak terang macam mana tapi itu lah kenyataan nya. Penat nak explain dekat semua orang, lagi-lagi yang baru kenal. Ala bukan penat apa, cuma nk ulang banyak kali tapi bagi yang tak tahu tu tak pe la. Ni BK nak kabo dekat semua orang-orang yang BK ni anak jati PERAK. You all know P.E.R.A.K?? PERAK most wanted yo..Hari ni hari kedua BK dekat USIM (jadi pembantu pengawas exam) dan soalan yang sama lagi ditanya oleh warga-warga USIM dan sewaktu dengannya,

" Awok org kelantan ke?"....

" Ore kelate ko?.."

" Qelate dok mano?.."...erkkk
(Tetibe tanya kelantan dok mano lagi la blurrr)

" Akk org kelatan ek?"..erkkk

"Qelate ko?"..

"Muka macam org pantai timur je..belah mana?"..
( Belah mana apanya, aku pon xtau nak jawab)


See..! I told you. Banyak dah orang tanya bila jumpe dengan BK soalan ni. Tak boleh blah boleh tanya kelantan dok area mana. Memang nak tergelak la. Orang kata..anak2 perempuan negeri Cik Siti Wan Kembang ni molek2 dok? BK yang muka terang-terang jawa ni dyorang expect anak kelantan. Kang siap tunjuk ic tak caya pulop. Sorry semua BK meme anak jati ori dan asli PERAK DARUL RIDZUAN.

P/S: ada sape2 boleh tolong tak nak terangkan macam mana dekat mereka2 ni yang suke expect BK anak org Kelantan?


Mintak jasa kawan-kawan semua sila baca ENTRY INI & LIKE INI

14 comments

10 June 2013 at 19:50

Hahaah!! Terbiasa kecek kelate kot tu yg dorg expect bk anok jati kelate =P
Kene tulis kt header/nickname : bkap = budak kampung asal perak
Hihihi...
Moga cepat sembuh!
Take care k drive jejauh tu!

10 June 2013 at 19:56

Perak dekat mana, kak? Bc entry akak ni terus teringat kat bf kat Perak. Haha. Rindu pun ada~

10 June 2013 at 20:12

eh2.. samalah kt..hihiih..anak jati perak.

10 June 2013 at 20:38

org akan expect org kelantan , bila muka lembut dan lawa...typically kelantan muka camtu sikit...hehe
btw , BK pengawas exam kat usim eh ? sy student suim :)

10 June 2013 at 21:04

kalau orang tanya lagi..iman cakap..oh yeke..taklah saya from perak..tapi tak tahulah suatu masa nanti mana tau jodoh saya dengan orang kelate..ha gitu..

10 June 2013 at 22:19

Aku lak orang selalu tanya dari Perancis ker...
Aku pun malas nak layan..heheheheh

11 June 2013 at 00:13

hamba pula serlalu ditanya sebagai orang utara

11 June 2013 at 12:13

kite pun mule2 ingt kak BK org kelantan. hee

11 June 2013 at 15:36

Tak boleh nak tolong la BK sebab situasi kita sama. Sejak belajar sampai dah mengajar orang yang tak kenal masih ingatkan ibu ore Qelate..

11 June 2013 at 17:23

hehe kesian nak kena bagi jawapan yg sama.
btw kita sama, lahir kat perak :D

11 June 2013 at 18:17

myb percakapan tu kot
hikhik
ker dulu penah berkapel ngn org klate
tringin nk datang ke kelantan
perakpnh pg..bez..syok!

11 June 2013 at 18:54

buktikan boleh cakap dialek perak dgn fasihnya.. silap negeri je takpe BK.. iha ni, ada ke nenek india cakap bahasa tamil terus? hahaha malu2..

12 June 2013 at 21:06

Mungkin dari pandangan mata dorang BK nie molek2 orangnya. Sebab tue dorang ingat BK orang Kelantan. :)

16 June 2013 at 17:08

hihi.
ada sbb la tu. oghe klate kan comey2 belako. lemah lembut.
mungkin ada ciri2 tu kat bk

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©