Thursday, 4 April 2013

Andai aku bisa menggantikan kesakitan itu

Assalamualaikum

Berita terbaru pasal adik BK yang selepas di operate kelmarin amat membuatkan BK tak senang duduk bila ayah mak nangis teresak-esak mengadu. Adik BK sekarang hilang semangat untuk berjalan semula dengan protes tak nak buat terapi berjalan. Makan pon dah tak lalu. Kami semua diminta untuk memberi semangat untuk adik kesayangan berjalan semula.


Andai dapat ku bisa mengganti ditempat mu


kalau boleh akk pasti sanggup


Andai aku bisa menggantikan kesakitan yang kamu alami, aku sanggup asalkan dirimu sihat seperti biasa.
Andai aku bisa menggantikan kesakitan yang kamu alami, aku sanggup asalkan aku dapat melihat senyum mu terukir kembali,
Andai aku bisa menggantikan kesakitan yang kamu alami, aku sanggup asalkan aku dapat melihat telatah setiap hari mu didepan mata ku
Andai aku bisa menggantikan kesakitan yang kamu alami, aku sanggup asalkan aku dapat berada disampingmu.
Sayu bila ku melihat wajahmu tatkala waktu tidurmu,
Wajah yang menyimpan beribu rasa, perasaan serta kesakitan.
Diwajah juga aku merindui senyuman dengan gigi sebaris tersusun.
Dengan izinNYA pasti kami dapat melihat senyummu itu

23 comments

4 April 2013 at 00:51

kesiannya..sabar ye dear..semoga adik BK cepat sembuh..kuat semangat dan tabah hadapi ujian ini..

4 April 2013 at 00:59

hopefully, Iman dan keluarga tabah menghadapi dugaan ni...moga2 adik Iman pulih semangat dan cekal untuk harung kesakitan dan ujian ni... Iman, dekat hospital mana adik Iman ni? Boleh e-mail kakak? Kalau dekat, mana tau kakak boleh datang jenguk?

Iman dan keluarga x ley tunjuk lemah semangat depan adik yer... keep on bagi semangat semoga semangat dia cepat pulih...bagi kata2 galakkan... bantu dia untuk bersemangat kembali dan Iman dan keluarga pun take care occay...jaga kesihatan dan diri juga...

*nampak pun memang sakit dan kakak pun x sanggup tengok sebenarnya sebab mengenangkan penderitaan yang ditanggung adik Iman...

4 April 2013 at 02:28

dugaan untuk adik BK...
Arap family BK tabah untuk terus bagi semangat kat adik BK..
Moga adik BK cepat sembuh..

4 April 2013 at 08:07

Adoi...seramnya BK

4 April 2013 at 09:18

Kenapa xde semangat?
Aritu abg ije kol ok jek dia...

4 April 2013 at 09:55

semoga kuat menghadapi semua ini..

4 April 2013 at 09:55

ya Allah BK sabar yer ... kuatkn semangat adik ,, bagi oral support pada dia ..

4 April 2013 at 10:52

Tak boleh patah semangat.......
Mungkin tertekan kot...
Takpe, pujuk dia slow2...
Insyaallah semngatnya akan kembali...

4 April 2013 at 11:26

moga cepat sembuh...

4 April 2013 at 16:00

iman.... kuatkan semangat ye, teruskan bg kekuatan pd adik,.. huhu akak mendoakan kesejahteraan semua keluarga iman, dan kesihatan adik iman :')

4 April 2013 at 16:43

Moga adik BK cepat sembuh....jgn ptus asa...bg semangat ngn dia k...

4 April 2013 at 16:43

SEMOGA ADIK BK CEPAT SEMBUH

4 April 2013 at 16:45

Dalam keadaan macam ini Iman dan keluarga perlu tabah. Teruskan beri semangat kepadanya. Jika perlu, mungkin boleh minta bantuan drp orang lain utk mensihatinya.

4 April 2013 at 18:41

Hope BK tenang dan sabar, teruskan bagi semangat ye pada adik BK tu.. sedih nya.. Demi orang yang tersayang, apa pun sanggup..

4 April 2013 at 18:41

sabar yer, sama2 bagi sokongan pada Adik tu. In Syaa Allah, KA doakan juga moga adik tu beransur sembuh & dpt berjalan semula yer

4 April 2013 at 19:09

milunye tengok kaki bercucuk besi.. sabar kak bk

4 April 2013 at 19:10

Semoga adik cepat sembuh yek..
Perlahan-lahan pujuk dia... sekarang biar dia rilex dulu..
Jangan stress dia..

4 April 2013 at 21:52

same2 bdoa agr cpt smbuh.. amin ^^

4 April 2013 at 22:35

Semoga cepat sembuh and iman dan keluarga kena banyak bagi sokongan untuk dia..

5 April 2013 at 10:11

dugaan itu tiba tanpa di minta...
ia menguji sejauh mana kita kuat iman n percaya kepadaNYA...
sesungguhnya pasti ada hikmah yang tersurat n tersirat di sebalik kejadian...Adie pun dulu xleh jalan pas xcdnt...plus di uji dengan kecacatan kekal pada kaki kiri...ape2 pun,life must be goes on...jgn la smp hilang smngat n smp xnk mkn..kalo jd ape2,nnt boleh di kira "bunuh diri" tau...La Tahzan...semoga ujian yang mendatang itu menyedarkan kita betapa Allah sayang pada hamba2NYA...kuatkan semangat k ;)

5 April 2013 at 20:55

ta doakan semoga cepat sembuh buat adik bk.amin amin amin amin amin
Bk kena kuat smgat..jgn lemah.

8 April 2013 at 09:53

semoga cepat baik ye.
iman n family kena kuat semngat..
jaga adik iman ye..

ciksu tak berpeluang jaga arwah adik.ALLAH lebih syangkan arwah lagi dari kami sekeluarga

9 April 2013 at 07:54

mselim3 tengok aje dah ngilu...pehh..sabar yer..doakan adik cepat sembuh dan rajin2 makan ubat k...

mselim3

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©