Monday, 1 October 2012

Doa mengiringi perjalanan serta jihad MU



Assalamualaikum

Semalam dua orang adik kecil yg dulu iman kenal masa mula2 masuk keje dan sekarang meninggalkan sebuah kata2 demi melangkah menuju masa depan. Yang dulu nyer kecil menjejaki bumi mesir. Subanallah pertemuan itu menunjukkan kebesaranMU YA ALLAH. Akan pasti iman merindui saat2 yang pernah kami lalui sama2.

Mereka mengajar iman erti kehidupan dan membuka mata iman yang tertutup ni. Adik2 nh diberi nama NURUL NAJMINA DAN NUR FATEEN ATHERAH nama yang indah disisiNYA. Insyallah mereka ini adalah salah 1 pelajar Malaysia yg bakal menjadi doktor pergigian. Melanjutkan pelajaran di Universiti Tanta selama 5tahun. Iman xdapat nak tengok untuk kali terakhir tapi doa iman pasti mengiringi jihad mereka disana dan bakalmenjadi doktor muslimah INSYALLAH







Rasa macam semalam kenal budak2 kecil nh, rasa mcm baru semalam ketawa sama2 tapi sekarang baru rasa yg sebenarnya semalam xkan berulang kembali.Ya allah jagakan mereka andai mereka jauh disisi kelurga, engkau kuatkan hati mereka untuk berpaut pada tiangMU



Kami sentiasa mendoakan kalian


kata2 najmia.." jelez dgn ateen ada kakak pelok tapi kakak mina jauh xsempat pelok"


senyumanmu sentiasa membuatkan kami tersenyum



mereka diantara 2 dari 100 org pelajar malaysia yg berangkat ke mesir semalam


senyuman itu akan kekal selamanya



najmina...kak iman nangis tengok gambar nh



penghalang diantara cermin dan luar tapi tiada penghalang rindu kami





13 comments

1 October 2012 at 22:54

Semoga kalian pulang dengan kejayaaan atas nama sebuah JIHAD..

2 October 2012 at 08:55

sedih lak bace ni

harap mereka kuat di sana

di negara orang

2 October 2012 at 09:35

sedih pulak akak baca....

2 October 2012 at 09:36

iman...kalau nak akak edit...bagi pasword gan log masuk blog ya....

2 October 2012 at 17:09

salam kenal, Tq sudi follow KA ye n dah follow u back juga 327

2 October 2012 at 23:49

semuga mereka selamat pergi dan selamat kembali membawa kejayaan

teringat anak kat luar negara tgk gambar ni..macam nilah dulu masa dia nak pergi belajar

3 October 2012 at 10:03

insyaAllah Allah jage , jihad kan...alhamdulillah

3 October 2012 at 15:23

Akak singgah sini...

3 October 2012 at 23:45

itulah perjuangan hidup....gapai cita cita

4 October 2012 at 02:03

Iringan perjalanan Jihad mereka dengan doa.. InsyaAllah mereka akan pulang dgn ilmu penuh di dada =)

4 October 2012 at 23:59

sedihnya kena berpisah kan..moga mereka pulang membawa kejayaan..

20 October 2012 at 19:36

kak iman, org rndu lak kat aten ble bc blog kak iman...kak iman, rse nk bljr update blog dr kak iman la...hehehe...lh x??amal dh cti

20 October 2012 at 20:01

@sweetz amal!!!haiyo meh link blog.ngada2 la

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©