Saturday, 4 October 2014

Salam Rantau Eidul Adha Dari Iman

Assalamualaikum

" Menjelang hari raya "
" Berakhirnya puasa "
" Bergema takbir senja menyambut syawal indah "

Waduh esok kita sudah beraya. Iman?? Balik lepas zohor sebab pagi nh koje la apa lagi. Iman nun dok perak je kat teluk intan. Dari rantau lah sangat kan? Raya kali ni tak berapa nak ramai yang balik sebab akk yang sulung tak balik. Suami kena kerja so kena teman suami lah. Abg Ijam pula, kena kerja raya kedua. Yela sekian lama 'rehat' sebab accident baru-baru ni. Abg ije pula, tak balik sebab SIL Kak +Nad MamaZN tak sihat. Sunyinya tak ada suara budak-budak.

Emak macam biasa lah, jiwa kental. Walau anak tak balik, dia tetap buat happy. Emak, i know what in your heart T___ T. Tak mau cakap panjang, SALAM EIDUL ADHA dari iman dan sekeluarga. Semoga dengan korban kali ni, kita mmpu menyucikan diri dari segala dosa. Allahuuu

Gua rindu saat2 ini. Gua tak rasa lepas ni kita dapat berkumpul bersama lagi T___ T



7 comments

4 October 2014 at 10:59

Slmt hari raya Iman. Tadi nampak komen dkt post entry ephyra dkt blog sy, turun 1 kg satu mggu tu, ada buat senaman tak atau diet or semata2 minum ephyra je?

5 October 2014 at 15:42

Mmg seronok bila berkumpulkan iman.....gitulah adatnya iman, bila memasing dah ada tanggungjawab memasing....bukan senang nak berkumpul.....apa pun tetap mereka tetap dihati....
Mana satu Iman?

5 October 2014 at 20:29

sebab baca entry ni pagi2 tadi la kak nad ajak gak abg ije balik kg... rindu mbah, rindu mak, rindu bapak n rindu semua, huhu! balik je umah, elok plak mcm org sehat...balik pekan baru dah berselubung selimut semula hukhuk :(

6 October 2014 at 04:54

Emak, jiwa Lena mental. Anak2 dah ada kehidupan sendiri. Pasti kita akan merasainya satu hari nanti.....
Ckp pasal rindu berkumpul adik beradik, kakpb pun sentap. Zaman kami takde selfie2, takde hp canggih, cuma rindu gurau senda mereka.

6 October 2014 at 23:00

Akak dengan suami pun tak balik kampung la iman..hihi..tuntutan tugas..

7 October 2014 at 09:36

salam aidiladha iman =)

10 October 2014 at 19:33

done follow sini...jemputlah join giveaway souvenirs dari PARIS kite, kalau belum join lagi...ade 20 keychain Eiffel tower untuk di menangi... :D

jindrisska.blogspot.com

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©