Saturday, 27 September 2014

Liebster Award #2

Assalamualaikum

Weekdays susah nya nak online sebab mengejar OT sekarang. Almaklum la nk carik duit nk kawin hahahaha... so weekend menggunakan masa dengan sebaiknya la. Weekend iman akan balas sape yang jejak iman. So baru-baru ni iman kena tag dengan akk +Mass Naim dalam libster award #2 yang Kak Mass buat. So jom jawab, apalah Kak Mass bagi soalan ni.

1. Perkenalkan diri anda secara ringkas.
2. Nyatakan 3 tajuk novel yang pernak anda baca.
3. Apa yang anda suka/sering lakukan pada masa lapang??
4. Apa motif utama anda menjadi blogger??
5. Siapa orang yang pertama dan terakhir yang ada dalam hati anda??
6. Berikan nama negeri yang anda sedang duduki dan berapa buah daerah yang terdapat di dalam negeri tersebut.
7. Apa wishlist anda sepanjang tahun 2014 yang masih belum tercapai??
8. Siapakah yang anda fikirkan di saat ni? Mohon dijawab dengan jujur ya!
9. Perkara pertama yang anda buat selepas bangun dari tidur?
10. Pandai memasak?? Lauk apa yang paling korang suka masak??
11. Pendapat anda tentang blog ini?

Jawapan dari iman

1. Ok nama penuh iman Nurul Imaniah Binti Salleh panggil iman. Umor baru 24tahun (tua dah nak masuk kubur mali dah). Asal mestilah perak maghi talak sombong ehem3.. tapi dok daerah Kg Gajah bando Teluk Intan. Skrg stay dekat Bangi so kalau akk2 nak ajak keluar boleh la. Iman ada 6 siblings dan anak ke 5 perempuan bongsu. Tak manja sebab suka berdikari sendiri.

2. Tiga tajuk novel? Zaman spm iman baca ombak rindu, Qistina.... lepas tu xingat. Sebab iman bukan kaki novel. Tak bape minat huhuhu...

3. Iman suka baca buku resepi mana yang berkenan, tengok tv dan paling best.... T.I.D.O. Sleeping is my theraphy.

4.Motif? Asalnya suke2 sebab semua dari kak +Nad MamaZN a.k.a akk ipar iman yang start dulu. Bila baca blog dia, iman nak try. Nak try kongsi dengan public tentang iman, aktiviti & info apa-apa yang berguna.

5. Orang kan? Of cz emak gua yang hati kental yang susah gua nak tengok beliau menitiskan air mata.

6. Iman stay Selangor tapi disebabkan baru google tadi jawapan nya ada 9 daerah.

7. Yang tak capai lagi ialah earn money lah... hadoii iman rasa macam tak bekat la gaji ni. Tak berkat sebab mungkin tak bagi mak ayah dekat kampung.Sedihnya... T_____ T

8. Emak juga sebab nya tadi iman kol emak banyak kali tak diangkat rupa2 nya hari ni mak ada kursus. So sampai sekarang tak dengar suara lagi. Dalam kepala asyik pikir beliau sahaja.

9. Perkara pertama??? Disebabkan bujang lagi, so lepas bangun iman akan urut2 kaki dulu. Ni sebab iman ada masalah saraf dekat kaki. Kaki bila dah rest lama dia jadik sakit dan mencucuk je. Sakitnya Ya Robb...

10. Pndai of cz la... pandai masak air, tanak nasi dan goreng ikan n telo. keh..keh..keh... tak nak bagitau kang ramai pulak yang request suruh masak (humble).

11. Tentang blog Kak Mass?? Macam mana ye nak cakap, kalau saya cakap jangan kecik hati tau. Terima dengan redha dan seredha-redhanya... blog kak +Mass Naim chengggiinniiiiiii ... (thumbs up) sebab kemas dan rapi. Intipati akk pon cun pendek kata, TERLAJAK LARISSS jugak la... (^_^)


Tq Kak Mass tag iman so dah jawab. selamat kenal iman...

3 comments

28 September 2014 at 13:30

Salam hujung minggu Iman..

29 September 2014 at 15:42

Salam ziarah :)

Saya dah follow anda..harap sudi follow blog saya pula ya.. =)

http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

9 November 2014 at 12:50

rajinnnn jawab soalan sis iman ni yea.. :D

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©