Friday, 7 September 2012

Amekaw

Assalamualaikum

Syaitan 1: " Kenapa ko pakai hijab???...tak laaawa la"

Syaitan 2: " Ko kan cantik...serlahkanlah kecantikan ko.buat pe simpan"

Syaitan 3: " letakle gambar ko kt fb..bior semua org terpegun nengok ko"

Syaitan 4 : " Lenggoklah ckit body ko tu, pakailah ketat ckit, mekap ko tebal2 tau"


Wanita Solehah : My beauty is for my husband to see, not the world.




MODE: cantik itu untuk DITATAPI yg `halal` buat kita wahai wanita sekalian.
special buat sang zauj nanti...bukan untuk DIRATAH dengan pandangan ajnabi.

p/s: JOM berubah kearah kebaikan..JOM jadi muslimah SOLEHAH
             

11 comments

7 September 2012 at 00:58

nice entry ukhty.. teruskan pengkongsian begini... jazakillah khair ;)

7 September 2012 at 01:18

Menutup aurat bukan untuk di pandang cantik oleh yang tidak halal kan...

7 September 2012 at 09:05

insya Allah cuba dan berusaha mjadi lebih baik dr hari2 lepas. doakan sy

7 September 2012 at 09:34

@لين Si Pipi Merah insyallah doakan iman

7 September 2012 at 09:34

@C'Jaitoi 2 kak iman setuju

7 September 2012 at 09:35

@lynn kamarul insyallah kak lyn..agpon iman pon bukan la terlalu sgt untuk jdik solehah tapi iman akan berusaha untuk menjadi yg lebih SOLEHAH

7 September 2012 at 10:47

assalamualaikum dik
semalam akak ke blog adik masa nak baca entry segmen up followers tu
ingat kan dah private kan.hu hu sedih akak.
anyway cantik design baru ni dan cantik wanita tu kalau bertutup, penuh misterinya ...

7 September 2012 at 14:49

@ummu MAAF KAK..SY PRIVATE CZ BLOG UNDER CONTRACTION HEHEHE...maafkan sy kak

9 September 2012 at 01:45

yah kasi taekwando itu syaiton.. huhu

9 September 2012 at 11:09

Sesuju! *setuju ^^

11 September 2012 at 08:17

Allah bagus entry ni..sy kene buat R&D utk diri sendiri ni :) siape la bakal zaujah nanti ye..Allah...

rase mcm background blog ni baru ye..? :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Village Gurl ©